Ingrediente
- 500 g fasole verde
- 1 ceapa uscata
- 6 fire ceapa verde
- 3 dire usturoi verde
- 3 linguri pasta de ardei
- 3 linguri ulei
- 1 foaie de dafin
- patrunjel proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare
Spalam, curatam fasolea si o punem la fiert in apa cu un praf de sare.
Cand este aproape fiarta curatam si spalam ceapa, apoi o tocam marunt.
Curatam si usturoiul, si il tocam marunt.
Calim ceapa in uleiul incins, iar cand devine sticloasa adaugam pasta de ardei.
Lasam vreo 5 minute, apoi adaugam fasolea fiarta strecurata, amestecam usor cu o lingura, adaugam usturoiul, potrivim dupa gust cu sare si piper si mai lasam 5-10 minute la foc mic.
La sfarsit adaugam patrunjelul tocat marunt.
Servim cu mamaliguta si smantana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu usturoi si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|