Fasole scazuta

Postat de asubana in Mancaruri de post
20 Mar 2011 | 15738 vizualizari
Fasole scazuta

Daca vreti si carnita nimic mai simplu. Taiati rapid kaizer, carnaciori sau carnita,le prajiti dupa care adaugati fasolea gata facuta si mai dati un clocot. Presarati cu verdeata si gata.

Ingrediente

  •  500 g fasole boabe
  • 4 ceape mari
  • 1 foaie de dafin
  • 2 lingura bulion  (sau suc de rosii obtional - depinde de concentatie si cum va place sa iasa de rosu)
  • 1 lingura zarzavat de ciorba                                    
  • 50 ml ulei
  • sare, cimbru, piper, dupa gust
  • marar si patunjel verde (verde sau uscat cum aveti)
  • 2 catei de usturoi tocati marunt.

Mod de preparare

Fasolea muiata cateva ore(eu o las 4 ore), o fierb cateva minute  si schimb apa de 3-4 ori,(3-4 clocote).Dupa care o las in voia ei sa fiarba  timp in care eu  pergatesc urmatoarele ingrediente.

Calesc cepele, noua ne place cu mai multa ceapa sa iasa mai dulce, adaug zarzavatul, foaia de dafin,putina zeama in care a fiert fasolea.

Las sa scada pana s-a schimbat ceapa la culoare, dupa care adaug totul peste fasole., dar fasolea  sa fie si ea semi fiarta.

Aproape de sfarsit adaug bulionul, sarea, piperul si las sa fiarba totul. Cand este gata presar cu verdeata si pun usturoiul, dau de pe foc si las sa se raceasca.

Se serveste cu  mamaliguta, muraturi asortate sau salata de varza.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole pastai scazuta cu carnati

Postat de mirela0911

Fasole pastai scazuta cu carnati

Fasolea se spala si se rupe in bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ardeiul se spala si se taie cubulete....

Citeste continuarea

Fasole verde scazuta cu praz si marar

Postat de Valclaudia

Fasole verde scazuta cu praz si marar

Curatam prazul, il spalam si il taiem rondele. Il punem la sotat in ulei, adaugam apoi legumele congelate, calim impreuna cateva minute. Punem si fasolea verde, adaugam 1/4 cana apa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2011, 19:08
loooooooooooooooool))))))
.ps. nu aniversam nimic))))
la 20.03.2011, 19:21
super bancu am ras de nu mai pot
la 20.03.2011, 19:39
deci nu mai poooootttttttt...ma prapadesc aici de ras.... .... .....doamneeeeee......ce tare esti...asubana..
venim si noi sa sarbatorim sau nu dai fasolea??
la 20.03.2011, 20:04
Tare bun bancul dar fasolea e delicioasa.Imi place fasolea e gustoasa indiferent cum e gatita
la 20.03.2011, 20:18
Da intradevar are si avantaje dar si dezavantaje ca orice pe lumea asta

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking