Ingrediente
- 500 g fasole boabe
- 4 ceape mari
- 1 foaie de dafin
- 2 lingura bulion (sau suc de rosii obtional - depinde de concentatie si cum va place sa iasa de rosu)
- 1 lingura zarzavat de ciorba
- 50 ml ulei
- sare, cimbru, piper, dupa gust
- marar si patunjel verde (verde sau uscat cum aveti)
- 2 catei de usturoi tocati marunt.
Mod de preparare
Fasolea muiata cateva ore(eu o las 4 ore), o fierb cateva minute si schimb apa de 3-4 ori,(3-4 clocote).Dupa care o las in voia ei sa fiarba timp in care eu pergatesc urmatoarele ingrediente.
Calesc cepele, noua ne place cu mai multa ceapa sa iasa mai dulce, adaug zarzavatul, foaia de dafin,putina zeama in care a fiert fasolea.
Las sa scada pana s-a schimbat ceapa la culoare, dupa care adaug totul peste fasole., dar fasolea sa fie si ea semi fiarta.
Aproape de sfarsit adaug bulionul, sarea, piperul si las sa fiarba totul. Cand este gata presar cu verdeata si pun usturoiul, dau de pe foc si las sa se raceasca.
Se serveste cu mamaliguta, muraturi asortate sau salata de varza.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|