Ingrediente
- 3 borcane ( a 850 gr ) fasole verde
- 2 cepe potrivit ca marime
- 4 morcovi mai maricei
- 2 radacini patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 felie mai maricica telina
- 1 ardei mare galben
- 1 cutie(450 gr) rosii decojite cubulete
- 6 catei usturoi
- 50 ml ulei
- 1 foaie dafin
- marar verde
- piper
- sare
- 1 lingura vegeta
- putin cimbru
Mod de preparare
Zarzavatul, ceapa,ardeiul si usturoiul se curata se spala si se toaca, fasolea verde se pune intr-o strecuratoare se clateste bine cu apa si se pune intr-un recipient.
Intr-o oala sau cratita punem ceapa, ardeiul si zarzavatul tocat impreuna cu uleiul si 100 ml apa si il lasam la calit , potrivim de sare , piper si vegeta punem foaia de dafin si 1 l de apa calda, acoperim si lasam sa fiarba 15 min. la foc mic dupa care adaugam fasolea verde amestecam bine ,apoi daca mai este cazul, adaugam un picut de apa( atit cit sa fie la nivel cu fasolea) acoperim si lasam sa mai fiarba 15 min.
Adaugam rosiile decojite si usturoiul pisat ( dat prin presa de usturoi) mai lasam sa dea 5 minute in clocot apoi asezonam cu marar verde si mincarica este gata.Este un felul doi foarte bun , bun.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu multe legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|