Fasole verde cu multe legume

Postat de babi5 in Mancaruri de post
3 Ian 2015 | 4441 vizualizari
Fasole verde cu multe legume

Pentru ca ni s-a aplecat de la atita carne si carnat m-am aplecat catre fasolea verde,am luat din camara trei borcane si la treaba.....vai ce buna este fara pic de carne; pentru doritori am batut si citeva bucati de piept de pui pentru gratar sa fie ceva mai usor.

Ingrediente

  • 3 borcane ( a 850 gr ) fasole verde
  • 2 cepe potrivit ca marime
  • 4 morcovi mai maricei
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 felie mai maricica telina
  • 1 ardei mare galben
  • 1 cutie(450 gr) rosii decojite cubulete
  • 6 catei usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 foaie dafin
  • marar verde
  • piper
  • sare
  • 1 lingura vegeta
  • putin cimbru

Mod de preparare

Zarzavatul, ceapa,ardeiul si usturoiul se curata se spala si se toaca, fasolea verde se pune intr-o strecuratoare se clateste  bine cu apa si se pune intr-un recipient.

Intr-o oala sau cratita punem ceapa, ardeiul si zarzavatul tocat impreuna cu uleiul si 100 ml apa si il lasam la calit , potrivim de sare , piper si vegeta punem foaia de dafin si 1 l de apa calda, acoperim si lasam sa fiarba 15 min. la foc mic dupa care adaugam fasolea verde amestecam bine ,apoi daca mai este cazul, adaugam un picut de apa( atit cit sa fie la nivel  cu fasolea) acoperim si lasam sa mai fiarba 15 min.

Adaugam rosiile decojite si usturoiul pisat ( dat prin presa de usturoi) mai lasam sa dea 5 minute in clocot apoi asezonam cu marar verde si mincarica este gata.Este un felul doi  foarte bun , bun.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu multe legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de pasare cu multe legume

Postat de merisor67

Ciorba de pasare cu multe legume

Punem la foc o oală cu puțină apă și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm carnea porționată. O lăsăm să fiarbă 2-3 clocote, apoi scurgem apa și...

Citeste continuarea

Salata cu fasole alba, rosie, naut si legume de sezon

Postat de panacris

Salata cu fasole alba, rosie, naut si legume de sezon

Mix-ul de fasole din conservă se strecoară de lichidul din conservă, apoi se trece rapid sub un jet de apă rece, apoi se răstoarnă într-un bol încăpător. Ceapa și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2015, 15:44
buna
la 03.01.2015, 16:22
Tare buna si sanatoasa!
la 03.01.2015, 16:23
buna, buna
la 03.01.2015, 16:25
Papa bun a la Mala!
la 03.01.2015, 16:35
Buna , dupa atata carne

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking