Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
24 Feb 2020 | 2582 vizualizari
Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce

 O garnitura plina de culoare si prospetime . Gustul fasolei verzi se imbina placut cu cel al boabelor de porumb .

Ingrediente

  • 500 gr fasole verde frantuzeasca-congelata sau proaspata
  • 1 cana porumb dulce -din conserva
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • patrunjel verde tocat -optional
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Fasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei .
  2. Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute .
  3. Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si pastreze culoarea frumoasa de verde ].
  4. Porumbul din conserva se scurge de lichidul in care a fost conservat si se clateste bine cu multa apa rece.
  5. Scurgeti bine fasolea si porumbul de excesul de apa .
  6. Intr-un wok incapator infierbantati uleiul puneti untul la topit .
  7. Incalziti fasolea verde si porumbul .
  8. Sarati si piparati . Echilibrati gustul cu zeama de lamie .
  9. Omogenizati si presarati daca doriti patrunjel verde  tocat la servire .
  10. Folositi aceast preparat ca atare sau ca garnitura langa carnea preferata .
  11. In farfuriile noastre fasolea verde cu porumb a fost insotita de snitele gratinate cu rosii si vinete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulada aperitiv cu spanac

Postat de Constelatialeu

Rulada aperitiv cu spanac

Lasam sa se dezghete spanacul, apoi il punem in blender impreuna cu galbenusurile, smantana, un pic de sare si blendam, nu foarte mult, cat s a se omogenizeze ingredientele. Transferam totul...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta turnata, cu branzeturi

Postat de katty

Aperitiv placinta turnata, cu branzeturi

Intr-un vas sfaramam branza moale, branza telemea si radem parmezanul sau il punem bucatele mai mari. Adaugam ouale, iaurtul, uleiul si omogenizam. Adaugam grisul si faina de ovaz, omogenizam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2020, 12:42
la 24.02.2020, 13:09
la 24.02.2020, 13:13
la 24.02.2020, 16:10
la 24.02.2020, 17:30
Si dupa c emancam ne pupam frantuzeste ?

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking