“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume
3 Apr 2011 | 10284 vizualizari
“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac

Ingrediente

Pentru aluat

  •    6 pahare de faina
  •   1 pahar de lapte
  •     1 pahar de ulei
  •    3 lingurite drojdie instantanee
  •    ½ lingurita de sare
  •   ¼ pahar apa pentru framantat

Pentru umplutura de spanac      

  • 2 kg spanac proaspat      
  • 2 cepe taiate marunt      
  • 1/3 pahar sumac      
  • 1/3 pahar suc de lamaie      
  • 3/4 pahar ulei de masline      
  • 2 lingurite ardei iute macinat      
  • 2 lingurite de sare( sau dupa gust)

Mod de preparare

Aluatul

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute.

Se presara cu faina,se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se dospeasca  la cald cca 1 ora.

In acest timp se pregateste spanacul.

Spanacul

Specific tarilor arabe, spanacul se curata si se taie marunt atat frunzele cat si cozile.

Se spala in mai multe ape, apoi se stoarce bine in maini.

Se adauga ceapa,sumacul,sucul de lamaie,uleiul de masline,ardeiul iute si sarea si se lasa 5 minute.

Pentru  a elimina plusul de lichid se pune compozitia de spanac intr-o strecuratoare deasupra unui bol.

Se mai framanta 2 minute aluatul si se rup mici bilute de cca 3 cm diametru , care se pun in bolul cu ulei de masline.

Se intinde aluatul cu mana si pe fiecare placinta se pune o lingura din compozitia de spanac.

Se impaturesc placintele in forma de triunghi si se aseaza in tava unsa cu ulei.

Se mai lasa in tavi sa creasca inca 10  minute.

Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 220 de grade.

Se coc cca 12-15 minute, sau pana s-au rumenit.

Se servesc calde cu iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)

Postat de Doinavar

Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)

Reteta, asa cum au dat-o comentatorii Eurosport Romania: “ Ingrediente: 3 dovlecei 2 bucăţi de mozzarella proaspătă ulei de măsline sare şi...

Citeste continuarea

Legume la tigaie

Postat de timea

Legume la tigaie

Dupa ce spalam bine legumele si le curatam dupa caz, pregatim aparatul Salad Chef Smart asezand in spatiul de taiere forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. Punem pe rand jumatatile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2011, 23:31
la 04.04.2011, 00:14
as fi in stare sa mananc totul la cat de bine arata am folosit ieri zaatar la niste chiftelute si am presarat sumac,mai trebuie sa te intreb eu in legatura cu condimentele astea
la 04.04.2011, 00:21
Si la noi a iesit oregano verde
Daca imi mai ramane plus de aluat , il umplu cu oregano verde; ies foarte aromate placintele
Mi-au iesit 4 tavi cu fatayer
la 04.04.2011, 08:43
Wow!!!!!!
la 04.04.2011, 08:52
arata foarte frumos si apetisant totul! si farfuriile sunt deosebit de frumoase si elegante! multumim de reteta Mihaela!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking