Ingrediente
- un fazan
- 2 morcovi
- o ceapa rosie
- o ceapa alba
- broccoli
- 4-5 cartofi
- foi de dafin, piper, boia dulce, maghiran, cimbru.rozmarin,sare,5-6 catei usturoi
- un pahar mare de vin
- o jumatate pahar de ulei
Mod de preparare
Am tocat ceapa julien si morcovii rondele. Am turnat jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas termorezistent, am asezat trei sferturi din ceapa si morcovii taiati.
Am amestecat jumatate din cantitatea de vin cu restul de ulei si toate condimentele si am frecat bine fazanul pe toate partile(inclusiv pe interior) cu acest amestec.
In interiorul fazanului am introdus legumele ramase, am asezat fazanul in vas peste legume, am aruncat si cateii de usturoi zdrobiti , am pus capacul si am introdus la cuptor.
Eu l-am lasat 3-4 ore la foc mai mic.In timpul coacerii am intors fazanul de pe o parte pe alta de mai multe ori.
Cand era aproape gata, am taiat si cartofii bucati mai mari si i-am adaugat in vas impreuna cu broccoli.
Am mai lasat la cuptor pana s-au facut cartofii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fazan cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|