Fazan cu legume la cuptor

Postat de GeorgianaGrigorescu in Mancaruri cu carne
23 Ian 2016 | 5966 vizualizari
Fazan cu legume la cuptor

A fost pentru prima data cand am pregatit fazan. A fost destul de bun, nu a fost deloc teios asa cum auzisem cu toate ca nu l-am lasat deloc la marinat. Fazanul are carnea foarte uscata (sau al meu a fost mai slab). Cred ca trebuia sa-l impanez cu ceva sunculita sau bacon.

Ingrediente

  • un fazan
  • 2 morcovi
  • o ceapa rosie
  • o ceapa alba
  • broccoli
  • 4-5 cartofi
  • foi de dafin, piper, boia dulce, maghiran, cimbru.rozmarin,sare,5-6 catei usturoi
  • un pahar mare de vin
  • o jumatate pahar de ulei

Mod de preparare

Am tocat ceapa julien si morcovii rondele. Am turnat jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas termorezistent, am asezat trei sferturi din ceapa si morcovii taiati.

Am amestecat jumatate din cantitatea de vin cu restul de ulei si toate condimentele si am frecat bine fazanul pe toate partile(inclusiv pe interior) cu acest amestec.

In interiorul fazanului am introdus legumele ramase, am asezat fazanul in vas peste legume, am aruncat si cateii de usturoi zdrobiti , am pus capacul si am introdus la cuptor.

Eu l-am lasat 3-4 ore la foc mai mic.In timpul coacerii am intors fazanul de pe o parte pe alta de mai multe ori.

Cand era aproape gata, am taiat si cartofii bucati mai mari si i-am adaugat  in vas impreuna cu broccoli.

Am mai lasat la cuptor pana s-au facut cartofii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fazan cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste

Postat de Constelatialeu

Coaste

Mai intai portionam coastele, le spalam si le uscam cu un servet, le dam un praf de sare si le punem in tigaie sa se parpaleasca nitel, pe o parte si pe alta, cat sa-si schimbe culoarea. Apoi le...

Citeste continuarea

Dovlecel umplut cu carne toacata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Dovlecel umplut cu carne toacata de porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga peste ea orezul spalat, usturoiul si ceapa curatate, spalate si date prin robot, rosiile, ouale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2016, 21:48
bunnnnnnnnnnn
la 23.01.2016, 21:50
Bun cu siguranta!
la 23.01.2016, 21:52
Ohoo ce bunatate ai adus
la 23.01.2016, 21:53
la 23.01.2016, 21:58
Ca să nu fie carnea tăioasă /uscată era bine să-l pui la fezandat 24 de ore și devenea fragedă.Mie,una,îmi place carnea de fazan!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking