Felie de lapte

Postat de madi_marin in Prajituri
27 Noi 2011 | 17293 vizualizari
Felie de lapte

E o prăjiturică adorată de fetiţa mea Viviana. M-am gândit sa o pregătesc si eu. M-am inspirat de ici de colo şi am mai adăugat câte ceva după gustul meu la cremă şi a ieşit ce vedeti....

Ingrediente

Foi:

  •  4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri cu griş
  • 4 linguri cu făină
  • 50 g cacao neagră
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Cremă:

  • 200 g brânză făgăraş Lacteea
  • 200 g smântână
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 4 pliculeţe întăritor de frişcă
  • coaja rasă de la o portocală
  • 4 linguri cu miere
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Se prepară întâi crema: se pun toate ingredientele în vasul mixerului şi se mixează până se obţine o cremă fină şi consistentă. Se dă la rece.

Pentru foi, 2 la număr, mixăm gălbenuşurile cu zahărul, mierea şi vanilia până îşi dublează volumul. Se adaugă făina, grişul şi praful de copt, apoi cacaoa, uleiul şi laptele. Se omogenizează bine compoziţia apoi se încorporează albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Se împarte compoziţia în două şi se coc pentru cca 15 minute în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.

Cand blaturile s-au răcit se poate monta prăjitura punând toată crema între ele. Se dă la rece până a doua zi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Postat de momo121

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia sau alte arome preferate, amestecam...

Citeste continuarea

Drob de miel in aluat

Postat de katty

Drob de miel in aluat

Spalam bine organele, le taiem in bucati mai mici si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu sare. Le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca, dupa care le taiem in bucati mai mici si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2011, 13:02
Stie fetita ta ce-i bun
Inca nu am incercatreteta, dar imi placeee fff mult!
la 27.11.2011, 13:16
Nu vrei sa ai doua fetite ?
la 27.11.2011, 13:26
Arata perfect De mult e pe lista de asteptare si prajitura asta, dar pana la sf.anului tot o fac
la 27.11.2011, 13:53
arata minunat!!!cred ca este delicioasa etrecuta la favo!
la 27.11.2011, 13:58
arata exceptional, mi-ai facut asa o pofta!

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking