Ingrediente
- 500 gr ficatei de curcan
- 1 conopida
- 2 cepe
- sare
- piper negru macinat
- nucsoara macinata
- 150 ml smantana
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingurita otet balsamic
Mod de preparare
Curatam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine. Spalam conopida, o taiem buchetele pe care le punem la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Le fierbem aproximativ 15 minute, pana s-au inmuiat bine. Pentru piure, scurgem apa, adaugam smantana, piper negru macinat si mixam pana se transforma intr-o pasta fina. Incingem 1 lingura ulei intr-o tigaie si punem ficateii. Ii intoarcem pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper, cu putin timp inainte de a fi gata. Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. Incingem uleiul ramas (2-3 linguri) intr-o tigaie si adaugam ceapa. Amestecam usor sa se inmoaie uniform. Dupa ce ceapa incepe sa se inmoaie, adaugam sarea si zaharul. Amestecam usor, pana ceapa incepe sa capete o culoare bruna, cand adaugam otetul. Amestecam usor si dam jos. Servim ficateii cu piure de conopida si ceapa caeramelizata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|