Ingrediente
- 2-3 ficatei intregi(de pasare, rata)
- 1 fir ceapa verde
- 1 fir usturoi verde
- 1 lingurita unt
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
- 1 lingurita patrunjel verde tocat
- 1 lingura smantina
- 1 ou
- 1 virf lingurita praf de copt
- 1 lingura faina
Mod de preparare
Punem untul si uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa si usturoiul taiat rondele si le lasam sa se caleasca putin.
Ficateii ii taiem bucatele, ii adaugam in tigaie si ii lasam si pe ei sa se caleasca putin. Ii punem intr-un castronel si ii lasam sa se raceasca. Adaugam sare si piper dupa gust, galbenusul de ou si smantina, patrunjelul tocat si amestecam toate ingredientele.
Albusul il batem spuma cu un praf de sare, adaugam peste faina amestecata cu praful de copt si le amestecam pe toate la un loc. Un vas mic de sufleu sau un vas termorezistent, il ungem cu putin unt, punem compozitia in el si-l dam la cuptorul incins la 170 grade pt 20 minute.
Servita simpla, cu salata sau cu sos de smintina si marar, este buna oricum. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|