Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata

Postat de katty in Ficat
13 Dec 2016 | 2628 vizualizari
Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata

De la o vreme, ne place tot mai mult ficatul, in special cel de curcan. Astazi l-am combinat cu piure de conopida si ceapa caramelizata.

Ingrediente

  • 500 gr ficatei de curcan
  • 1 conopida
  • 2 cepe
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara macinata
  • 150 ml smantana
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita otet balsamic

Mod de preparare

Curatam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine. Spalam conopida, o taiem buchetele pe care le punem la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Le fierbem aproximativ 15 minute, pana s-au inmuiat bine. Pentru piure, scurgem apa, adaugam smantana, piper negru macinat si mixam pana se transforma intr-o pasta fina. Incingem 1 lingura ulei intr-o tigaie si punem ficateii. Ii intoarcem pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper, cu putin timp inainte de a fi gata. Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. Incingem uleiul ramas (2-3 linguri) intr-o tigaie si adaugam ceapa. Amestecam usor sa se inmoaie uniform. Dupa ce ceapa incepe sa se inmoaie, adaugam sarea si zaharul. Amestecam usor, pana ceapa incepe sa capete o culoare bruna, cand adaugam  otetul. Amestecam usor si dam jos. Servim ficateii cu piure de conopida si ceapa caeramelizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pate de casa, cu ciuperci

Postat de privatelaura

Pate de casa, cu ciuperci

Curatam si spalam ficateii. Curatam si spalam legumele. Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate....

Citeste continuarea

Tocană de ficaţei de pasăre cu legume

Postat de ela2015

Tocană de ficaţei de pasăre cu legume

Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe şi vinişoare şi îi punem la scurs (într-o sită deasă). Într-o tigaie adâncă încingem uleiul, adăugăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2016, 08:56
mmm, ce bine suna si arata.
la 13.12.2016, 09:10
fara conopida
la 13.12.2016, 09:23
Eu vreau ficatelul și ceapa!
la 13.12.2016, 10:07
la 13.12.2016, 11:11

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking