Ficat de vitel cu otet si capere

Postat de ctlina in Ficat
11 Aug 2021 | 2061 vizualizari
Ficat de vitel cu otet si capere

Ficatul este o sursă excelentă de vitamina A, acid folic, vitamina B12, fosfor, fier și niacină. Conține cea mai mare concentrație de vitamina B12, fiind intrebuințat în tratarea anemiei cronice.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/06/ficat-de-vitel-cu-otet-si-capere.html

Ingrediente

  • 1 felie de ficat de vitel -200 gr
  • 1 ceapa rosie medie
  • 10-20 gr de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura de crema de otet balsamic
  • 1 lingura de otet de mere
  • 75 ml de zeama de pui
  • 1 lingura buna de capere in oțet
  • sare, piper

Mod de preparare

Puneti la-ncalzit untul cu uleiul.
Puneti sare si piper pe felia de ficat si puneti-o la prajit 3 minute pe fiecare parte. Scoateti ficatul si rezervati la cald. In aceeasi tigaie puneti ceapa tocata marunt si prajiti-o. Adaugati un pic de unt si amestecati. Cand ceapa este rumenita puneti oteturile si amestecati. Lasati sa reduca si varsati zeama de pui .  Lasati sa fiarba impreuna cateva minute. Incorporati caperele. Puneti felia de vitel. Incalziti impreuna 2 minute. Serviti imediat cu garnitura de ceapa si capere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vitel cu otet si capere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi cu ficatei de pui la cuptor

Postat de mirela0911

Cartofi cu ficatei de pui la cuptor

Se pune intr-o oala apa sa fiarba. In momentul in care incepe sa fiarba, se pun ficateii care au fost inainte spalati si curatati. Se lasa sa fiarba timp de 5 minute, apoi se scot din apa, se...

Citeste continuarea

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Postat de sufletista

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2021, 15:47
Bun tare, pe gustul meu.
la 11.08.2021, 15:49
Cam bun!
la 11.08.2021, 16:26
la 11.08.2021, 17:01
Delicios!
la 11.08.2021, 17:02

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking