Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi

Postat de Corina33 in Paste
20 Aug 2010 | 5778 vizualizari
Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pui
  • 400 g paste
  • 1 lamaie
  • 120 ml ulei de masline
  • 200 ml supa de pui
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50 g parmezan ras
  • 50 ml smantana
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare, piper macinat
  • nucsoara
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se spala bine lamaia, se stoarce zeama si se scoate  miezul cu o lingurita. Coaja de lamaie se taie felii subtiri si se pune la marinat in zeama de la lamaie timp de aprox. o ora.

Se fierb pastele intr-o cantitate suficienta de apa cu sare conform cu indicatiile de pe ambalaj, apoi se scurg sub un jet de apa rece.

Ficatul se spala bine, se curata si se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline. Se pune o tigaie mare la incalzit, se adauga ficateii si se prajesc cate 5 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe un prosop absorbant. 

In aceeasi tigaie se pune supa si se lasa sa dea in clocot. Intre timp se curata cateii de usturoi si se zdrobesc. Cand fierbe supa se adauga smantana, jumatate din parmezan, usturoiul, sare, nucsoara si piper macinat. Sosul rezultat se toarna in blender impreuna cu uleiul de masline ramas si se mixeaza bine. 

Intr-o tigaie se pune la incins uleiul de floarea soarelui. Se pregateste o strecuratoare si un castronel de metal. Cand e fierbinte uleiul se pun la prajit feliile de coaja de lamaie. Se scot dupa aprox. 30 de secunde si se strecoara.

Se amesteca pastele cu ficateii si sosul din blender. Se toaca patrunjelul si se presara deasupra impreuna cu parmezanul ramas.

Se orneaza cu felii de coaja de lamaie si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Taitei de casa

Postat de RODIMUR

Taitei de casa

   Se face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă. Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se...

Citeste continuarea

Fusilli cu bacon, sos Pesto si smantana

Postat de simona72

Fusilli cu bacon, sos Pesto si smantana

Se pune apa cu sare la fiert. Apa sa fie multa, aproximativ 1,5 litri. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se fierb 10 minute. Intre timp facem sosul… Taiem baconul in bucatele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2010, 17:45
gata,ti-am golit toate farfuriile si paharele
la 20.08.2010, 23:51
si eu vreau uite cate am cu toate vin
la 20.08.2010, 23:56
Ela, nici o problema, mai fac!
la 20.08.2010, 23:57
Si tu Nadina, hai!
la 20.08.2010, 23:58

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking