Ficatei de pui, cu rosii, ceapa si usturoi

Postat de RODIMUR in Retete Delikat
5 Iun 2018 | 2823 vizualizari
Ficatei de pui, cu rosii, ceapa si usturoi

Îmi plac mult ficățeii de pui pentru aportul de fier, pentru gustul lor și pentru că se gătesc rapid. De această dată, i-am aromatizat excelent cu noile condimente Delikat, care au în compoziție ingrediente 100% naturale, aduse din țara de origine. Nu sunt pentru abuzul de condimente, dar dacă le alegem pe cele potrivite și dacă le dozăm corespunzător, mâncarea va avea o savoare aparte și un gust nemaipomenit. Exact asta s-a întâmplat în cazul de față...!

Ingrediente

  • 400 grame de ficăței de pui
  • 2 roșii
  • 2 cepe medii
  • 2 cepe verzi
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit legumele
  • sare
  • condiment Delikat pentru pui
  • piper negru Delikat, măcinat
  • boia de ardei dulce Delikat
  • oregano Delikat

Mod de preparare

Ficățeii de pui se curăță de vițe, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, la scurs.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, cât să se înmoaie doar, în ulei suficient și la foc mic.

Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se taie fin și se călesc și ei puțin, peste ceapa înmuiată deja.

Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se pun în tigaie, la înmuiat, peste ceapă și usturoi, până ce scade puțin lichidul format.

Se adaugă în tigaie ficățeii scurși de apă, se condimentează cu: sare, piper, condiment pentru pui, boia de ardei și oregano, după care se dă tigaia la foc mediu. Se acoperă tigaia, pentru ca ficățeii să fiarbă înăbușit. După 3-4 minute, se întorc ficățeii pe partea cealaltă și se mai lasă la fiert înăbușit, încă 3-4 minute.

Între timp, se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele, cu tot cu codițe și se lasă în așteptare, pentru a decora cu ele preparatul finit.

Se ia capacul de pe tigaie și se mai lasă preparatul pe foc încă 2-3 minute, ca să scadă puțin sosul format. După acest interval de timp, se oprește focul de la aragaz și "se montează" farfuria.

Se pun pe mijlocul farfuriei 3-4 linguri de sos de roșii, ceapă și usturoi, pe care se aranjează frumos, 4-5 ficăței de pui. Se ornează cu rondele de ceapă verde și se servește imediat, eventual cu o salată de varză, sau de roșii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui, cu rosii, ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ficatei de pui cu dovlecei in sos de rosii

Postat de sufletista

Ficatei de pui cu dovlecei in sos de rosii

Ficateii de pui ii spalam, curatam de pielite si ii punem in lapte, dam la rece minim 30 min. Intre timp calim ceapa tocata marunt in uleiul de masline incins. Adaugam ficateii (pe care i-am...

Citeste continuarea

Ficatei de pui cu tortellini, ceapa verde si rosii

Postat de rocsi_1612

Ficatei de pui cu tortellini, ceapa verde si rosii

Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa da in clocot, puneti pastele. Le fierbeti 5 minute, apoi le scoateti intr-un bol, cu o paleta. Pana incepe sa clocoteasca apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2018, 19:14
Foarte buni!
Ai mei sunt fan ficăței de pui.
la 05.06.2018, 19:36
Tare buni...iar condimentele sigur au adus un plus gustului
la 05.06.2018, 19:48
Si mie imi plac !
la 05.06.2018, 19:58
Mulțumesc, Merișor! La noi, numai eu sunt fan. Soțul mănâncă doar pentru că-i spun că sunt absolut necesari pentru aportul de fier...
la 05.06.2018, 19:59
Așa este, Caroline! Condimentele i-au dat un gust special! Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking