Ingrediente
- 400 g ficat de pui
- o ceapa mare
- 2 -3 cartofi
- oregano, cimbru,sare, piper
- 2 catei mari de usturoi
- rozmarin , busuioc verde
- ulei de masline
- o lg de untura de porc
- un pahar de vin rosu demisec
Mod de preparare
Ficateii ii spalam bine si curatam, ii lasam intregi, doar ii crestam putin. Aprindem cuptorul la 200 g. intr-o tava punem putin ulei de masline, asezam apoi ceapa taiata fideluta si nu foarte marunt, apoi punem ficateii pe care i-am codimentat cu sare, piper, oregano si cimbru din belsug si i-am uns cu ulei de masline. Taiem cateii de usturoi in fasii si-i asezam printre ficatei.
Cartofii ii curatam si-i taiem cubulete, ii punem intr-un caston si-i codimentam si pe ei cu sare, piper ( dar nu prea mult, ca am mai pus si la ficatei), ulei de masline, oregano uscat si rozmarin verde taiat marunt. ii punem in tigaie peste ficatei , turnam paharul de vin, intr-o parte a tavii si punem si untura, din loc in loc. Dam tava la cuptor pana se rumenesc frumusel si devin maronii.
Se servesc calzi, cu rosii proaspete si busuioc verde. O nebunie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui la cuptor cu cartofi aromati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|