Ingrediente
- 300 grame de ficăței de pui
- 3 cepe verzi
- 2 roșii
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 100 grame de unt
- sare
- piper
- oregano
- pătrunjel tocat
Mod de preparare
Se curăță ficățeii de vițe, se spală și se scurg de apă.
Se curăță cepele, se spală și se taie rondele, după care se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin, în uleiul de floarea soarelui în care s-a pus la topit untul, tăiat felii.
Se pun ficățeii în tigaie, alături de ceapă și se întorc pe ambele fețe, ca să se pătrundă ușor.
Se spală roșiile, se feliază și se pun în tigaie. Se adaugă 100 ml de apă, se condimentează cu sare, piper și oregano, după care se prepară înăbușit, la foc mic, cu capacul pus, timp de 5-7 minute.
Când apa a scăzut și a mai rămas puțin sos, se ia tigaia de pe foc, se presară pătrunjel tocat și ficățeii înăbușiți pot fi serviți, cu cartofi natur, sau cu pâine prăjită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei inabusiti, cu ceapa si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|