Ficatei inabusiti cu sos aromat

Postat de bitza in Ficat
5 Feb 2011 | 6073 vizualizari
Ficatei inabusiti cu sos aromat

Ingrediente

  • 300 g ficatei de pasare
  • 1 ceapa medie
  • 4 ciuperci
  • 3 linguri bulion
  • 1 lingura smantana pentru gatit(optional)
  • 3 catei usturoi
  • verdeturi italiene(Kotany)/sare de mare,rozmarin,cimbru,boia dulce,piper rosu,cimbrisor,busuioc,tarhon piper,sare patrunjel
  • 300 g spaghete/piure de cartofi

Mod de preparare

Intr-o tigaie adanca se pun ficateii condimentat, fara ulei si se lasa pe foc, intorcandu-i pe toate partile pana se evapora toata apa, apoi se pun 3 linguri de ulei. Dupa ce se rumenesc putin ficateii se adauga ceapa si usturoiul si se inabuse impreuna. Peste ficatei se pun ciupercile curatate,spalate si tocate marunt.Se lasa impreuna 5 minute. Bulionul se amesteca cu o cana de apa si se toarna peste ficatei.Se acopera cu capac si se lasa pe foc pana fierb ciupercile(daca este nevoie se mai adauga apa). Spre sfarsit se adauga smantana lichida si se amesteca bine. Se potriveste de sare si piper. Se servesc cu spaghete al dente sau piure de cartofi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei inabusiti cu sos aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de casa, din ficat de pui

Postat de merisor67

Pate de casa, din ficat de pui

Eu am avut supa de pui facuta cu o zi inainte. Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul in apa, mai lasam 2-3 minute si scurgem apa, apoi clatim...

Citeste continuarea

Pate din ficat de pui

Postat de licurici_lra

Pate din ficat de pui

  Ficateii se spala si se curata bine, apoi se lasa 30 min in lapte. Se scurg bine de lapte si se pun pe foc, impreuna cu 50 g unt, pentru cateva minute, pana se albesc pe ambele parti....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2011, 11:19
ce-mi plac ficateii
la 05.02.2011, 11:24
la 05.02.2011, 11:38
super ,gata meniul pe azi fac paste
la 05.02.2011, 11:40
Grozavi
la 05.02.2011, 11:45
foarte buni...imi plac ficateiii foarte mult

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking