Figurine cu chimen si cascaval

Postat de AlexandraOrdean in Dulciuri
17 Ian 2014 | 2818 vizualizari
Figurine cu chimen si cascaval

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 oua (unul in aluat si celalalt pentru uns)
  • 130 gr margarina
  • 2 linguri unsoare
  • 300 ml smantana 20 % grasime
  • 2 lingurite rase de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • cascaval
  • chimen

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, unsoarea, margarina, smantana, 1 ou

Intr-o cana se dizolva drojdia in laptele caldut

Se adauga peste compozitie

200 gr cascaval se rade pe razatoarea mica si se adauga si el in bol

Se framanta bine pana la omogenizare

Aluatul obtinut se infoliaza cu o folie alimentara si se da la frigider pentru aproximativ 3 ore

Dupa trei ore se scoate, se portioneaza in mai multe bucati

Se intinde foi de aproximativ 2 cm

Se taie cu diferite forme sau dupa placul fiecaruia

Se unge cu ou batut cu ajutorul unei pensule

Se presara chimen si cascaval ras

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam frumos formele si dam la cuptorul incins pentru aproximativ 15-20 minute

 

POFTA BUNA !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Figurine cu chimen si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun la foc intr-o...

Citeste continuarea

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei. Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2014, 22:51
Ahhhhh,tare bune
la 17.01.2014, 22:52
la 17.01.2014, 22:53
Excelente!!!!
la 17.01.2014, 22:55
bere am in frigider )
la 17.01.2014, 23:00

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking