File de cod alb Alaska

Postat de nico15 in Peste
16 Mai 2011 | 10223 vizualizari
File de cod alb Alaska

Ingrediente

  • 6 bucati cod alb Alaska
  • 2 rosii
  • 1.2 de lamaie
  • 150-200 g de ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa plus 2 fire de ceapa verde
  • 1/2 litru de lapte
  • 1 cana de vin alb sec
  • sare, piper
  • cimbru
  • rosii uscate la soare
  • ulei de masline

Mod de preparare

Fileurile se taie in doua sau in trei in functie de marimea lui, dupa care  introducem bucatile de peste in lapte in care am adaugat, sare, piper si praf de rosii uscate la soare, lasam 10 minute.  Dupa care scoatem bucatile de peste le tamporam de surplusul de lapte, dupa care batem ouale si trecem bucatile de fileu de cod prin ou si faina, punandu-le la prajit intr-o tigaie in care in prealabil am pus un cub de unt si ulei de masline. Cand pestele este gata se scoate si se pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.

Ne apucam sa pregatim legumele, taiem ceapa, pe care a calim, adaugam ciupercile taiate jullien, ceapa verde, ardeiul, morcovul marunt, lamaia rondele fine ca si rosiile si ceapa verde toate acestea  le calim dupa care le adaugam langa peste in tava si adaugam laptele in care am tinut pestele, dand la cuptor. Dupa aproximativ 10 minute adaugam cimbru si vinul si mai lasam maxim 10 minute, deoarece toate ingredientele erau deja preparate dar pentru amestecarea savorilor si aromelor le-am mai lasat un pic.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod alb Alaska" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

File de cod alb cu zucchini

Postat de mihaelar63

File de cod alb cu zucchini

Fileurile de peste se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se condimenteaza si se asaza intr-o tava. Zucchini se curata de coaja din loc in loc si se taie rondele  . Daca...

Citeste continuarea

Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie

Postat de nico15

Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie

Curatam  fileurile de peste iar daca pestele a fost congelat il lasam sa sa decongeleze departe de sursa de caldura, dupa aceea tamponam pentru a indeparta surplusul de apa. Curatam ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2011, 23:35
Bun codul
la 16.05.2011, 23:58
la 17.05.2011, 08:09
O fi tare bun
la 17.05.2011, 08:10
mi-e dor de peste
la 17.05.2011, 09:04
O nebunie Nico, spune-mi te rog unde ai gasit cod Alaska? Congelat cumva? Sau proaspat...

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking