Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie

Postat de nico15 in Peste
1 Iul 2012 | 4416 vizualizari
Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie

Ingrediente

  • 500 g file de cod alb Alaska
  • 140 g de iaurt
  • 100 g pesmet
  • 15 g de susan alb si negru
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Busuioc
  • Rosie cherry
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • ½ telina
  • 150 g de orez negru
  • 1 lamaie
  • 1 sfecla
  • 100 g unt
  • 50 g de fistic

Mod de preparare

Curatam  fileurile de peste iar daca pestele a fost congelat il lasam sa sa decongeleze departe de sursa de caldura, dupa aceea tamponam pentru a indeparta surplusul de apa.

Curatam ceapa, telina si morcovul le taiem si le punem la fiert pentru a avea stoc de legume necesar pentru garnitura

Pestele il vom pune intr-o marinada, formata din iaurt, sare si piper alb si il vom lasa 5-7 minute nu mai mult ca se va farama.

Ne vom ocupa de crusta prin care vom da peste nostru si anume vom amesteca susanul cu pesmetul. Scoatem pestele si il vom da prin acest amestec si il vom da la cuptor.

Vom incinge cuptorul la 185-200 de grade, vom pune hartie de copt in interior dupa ce in prealabil am uns cu ulei tava, dupa care adaugam pestele  15-20 de minute, eu l-am lasam 25 de minute deoarece imi place mai crocant. Se scot fileurile si se vor pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime, dupa care se va adauga juice de lamaie.

Dupa ce avem stocul gata, trecem la pregatirea orezului, am clatit orezul in apa in avans. Intr-o tigaie cu ulei adaugam ceapa taiata brunoise si o lasa pana prinde culoarea aurie, atunci adaugam si orezul dupa cateva minute incepem sa adaugam treptat supa de legume(stoc). Punem si sfecla la fiert(eu am folosit sfecla prefiarta). Tragem fisticul la tigaie dupa care il vom pisa. Cand sfecla este gata se va scurge de lichid, o blendam siadaugam un cub de unt, saram si piperam.

La orez proportia este de 1 la 3, orez cu supa, deci cam 3-4 polonice de supa care se vor adauga treptat si il vom da la cuptor 20-25 de minute, sarati si piperati. Am adaugat si putin piure de sfecla pe care am presarat fistic tras la tigaie.

Pentru décor, o rosie cherry si o frunza de busuioc, ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Postat de simona72

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Pestele se taie in bucati si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robot. Se pune carnea intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana sau cu lingura....

Citeste continuarea

Anghilă cu roșii

Postat de panacris

Anghilă cu roșii

Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de minute, în vasul aparatului se pune uleiul  de măsline,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2012, 23:05
interesant!
la 02.07.2012, 09:38
arata bine
la 02.07.2012, 10:22
la 02.07.2012, 10:33
nici nu stiam ca exista orez negru...super
la 02.07.2012, 10:46
bun

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking