Platou cald cu peste

Postat de mihaelar63 in Peste
15 Dec 2013 | 8257 vizualizari
Platou cald cu peste

Invitati la masa . Vineri cu dezlegare la peste . Deci peste sa fie !!! Am gatit orezul si pastravul in cuptorul electric al fiului meu . MInunat se rumeneste in acest cuptor Mi-as dori si acasa unul .

Ingrediente

  • OREZ(700 gr] :2 ceape+1 ardei rosu+200 gr mazare+100 ml ulei, sare ,1/2 lingurita turmeric.
  • FILE PASTRAV(2kg):1 lingura pasta ardei+ 1 lingura ketch-up, ulei masline , sare ,piper.
  • TRUNCHI MERLUCIUS(2 kg):1 Lingura pasta ardei , ierburi de provence , sare , piper, ulei masline .
  • -Lamaie .rosii cherry, ardei si patrunjel verde .

Mod de preparare

Pt orez : Se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt+ orezul in ulei . Se pune apa cat sa acopere . Se aduga mazarea, sarea si turmericul . Se fierbe la foc mic 15 min .

Fileul de pastrav se spala ,se condimenteaza intr-un bol cu sare , piper si se amesteca cu putin ulei de masline , pasta de ardei si ketch-up..Se pune la cuptor asezat in tava tapetata cu hartie de copt.Coaceti 10-15 min.

Merluciusul se curata cu ajutorul unei foarfeci de aripioarele laterale care sunt foarte ascutite [ Atentie sa nu va raniti]. Se spala . Se pune in tigaie cu ulei , sare , pasta de ardei , piper si ierburi de Provence . Se frige pe ambele parti .

Puneti orezul pe platou mare cu pestele asezat peste .Eu am pus pe doua platouri.  Decorati cu ardei, rosioare  si mult patrunjel verde. Alaturat puneti farfurioare cu lamaie taiata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cald cu peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca cu heringul tocat marunt. Castraveciorii se toaca in cuburi mici, cat de mici, apoi se scurg bine de zeama, presandu-i in maini. Ceapa se curata...

Citeste continuarea

Avat cu unt si lamaie

Postat de mihaelar63

Avat cu unt si lamaie

 Avatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2013, 07:32
Chiar dacaeste dimineata ,tot as fura o bucatica
la 15.12.2013, 07:49
ma asez cuminte langa Buni si-mi astept portia...
la 15.12.2013, 08:50
Si eu stau la rand
la 15.12.2013, 09:01
si eu, si eu
la 15.12.2013, 09:08
Pai daca e invitatie la masa ma asez si eu! Delicioasa!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking