Ingrediente
- OREZ(700 gr] :2 ceape+1 ardei rosu+200 gr mazare+100 ml ulei, sare ,1/2 lingurita turmeric.
- FILE PASTRAV(2kg):1 lingura pasta ardei+ 1 lingura ketch-up, ulei masline , sare ,piper.
- TRUNCHI MERLUCIUS(2 kg):1 Lingura pasta ardei , ierburi de provence , sare , piper, ulei masline .
- -Lamaie .rosii cherry, ardei si patrunjel verde .
Mod de preparare
Pt orez : Se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt+ orezul in ulei . Se pune apa cat sa acopere . Se aduga mazarea, sarea si turmericul . Se fierbe la foc mic 15 min .
Fileul de pastrav se spala ,se condimenteaza intr-un bol cu sare , piper si se amesteca cu putin ulei de masline , pasta de ardei si ketch-up..Se pune la cuptor asezat in tava tapetata cu hartie de copt.Coaceti 10-15 min.
Merluciusul se curata cu ajutorul unei foarfeci de aripioarele laterale care sunt foarte ascutite [ Atentie sa nu va raniti]. Se spala . Se pune in tigaie cu ulei , sare , pasta de ardei , piper si ierburi de Provence . Se frige pe ambele parti .
Puneti orezul pe platou mare cu pestele asezat peste .Eu am pus pe doua platouri. Decorati cu ardei, rosioare si mult patrunjel verde. Alaturat puneti farfurioare cu lamaie taiata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cald cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|