Ingrediente
- File de merlucius cca. 1000 înghețat,
- Sare de mare 1 lingură,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Piper proaspăt măcinat cca. 1 linguriță,
- mirodenii mediteraneene (oregano, cimbrișor, salvie, busuioc) 1 lingură,
- Vânătă 1 bucată,
- Dovlecel 1 bucată,
- Amestec de legume (mazăre, fasole galbenă, morcov, conopidă) cca. 400 g,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Ulei de măsline 2 linguri.
Mod de preparare
Într-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.
În același timp se gătesc și legumele, de asemenea, într-o tavă temorezistentă tapetată cu o folie de pergament, spălate și feliate (vânăta, dovlecelul și ardeiul) combinate cu legumele congelate, asezonate cu sare, piper și ulei de măsline, cca. 20 de minute la 200 grade, acoperite.
Fileul de pește se servește alături de legumele coapte, asezonat cu lămâie sau după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de merlucius si legume en papillote" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|