Ingrediente
- 2 bucati de piept de pui
- 6 linguri ulei de masline extravirgin
- sare de mare
- 2 catei mari de usturoi( sau 4 mici)
- piper un praf
- cateva firicele( varfulete) din: salvie, rozmarin, oregano, cimbrisor.
- zeama de la o lamaie mare
- zeama de la o jumatate de portocala
Mod de preparare
Se pregateste sosul pentru marinat: se amesteca uleiul cu sarea, piperul, zeama de lamaie, zeama de portocala, usturoiul zdrobit, plantele aromatice maruntite.
Se spala si se taie fileurile, ies in jur de opt bucati, se bat usor, si se pun pe rand in sosul pregatit, se lasa la marinat in jur de 3 ore (la rece).
Eu am folosit gratarul pe aragaz, dar daca puteti sa il faceti pe carbune afara e si mai grozav.
Fileurile de pui se tin pe gratar pana se rumenesc frumos.
Friptura am asortat-o cu tzatziki si cartofi prajiti, alaturi de o salata greceasca, ce sa va mai spun, o mare bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui la gratar in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|