Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos

Postat de cristeena20 in Peste
27 Mar 2020 | 2792 vizualizari
Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos

O reteta pe care am gandit-o eu intr-o zi cu inspiratie (cu ce aveam prin frigider-camara) si a devenit reteta noastra favorita facuta cu fileuri de peste. Aromat, picant-ideal alaturi de un orez alb parfumat.

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste (fara oase)
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 2 rosii bine copate
  • 2 linguri pasta de rosii
  • ulei de masline,sare,piper alb
  • curry
  • chilly
  • 1 pahar lapte de cocos
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1 cana orez jasmine
  • 2 cani apa
  • o bucatica baton de scortisoara

Mod de preparare

Pestele se spala si se usuca cu un servetel absorbant de hartie; condimentam cu sare, piper alb si putin ulei de malsine-lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor.

Intr-o cratita/tigaie cu capac punem ulei de masline si ceapa, ardeii,rosiile la calit; putem pune si o foaie de dafin daca ne place.

Cand legumele s-au inmuiat, adaugam sare, piper, curry, pasta de rosii si la urma aduagam vinul; lasam sa scada si sa devina cremos. Adaugam pestele, punem capacul, lasam 2-3 minute, apoi intoarcem filetele pe cealalta parte. Mai lasam sa se fiarba in sos, apoi turnam laptele de cocos. Gustam sa vedem daca mai adaugam condimente, nu uitam chilly picant -sau sos picant; mAi lasam 2 minute sa se ingroase putin sosul.

Acoperim si stingem focul.

Intre timp am facut un orez alb. Eu am ales orezul jasmine (sau basmati e ff bun), am fiert cu putin ulei de malsine si apa, am pus sare si o bucatica de scortisoara in batos. Ii da un parfum special-ideal cu reteta aceasta. 

Nu uitati vinul alb alaturi. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sardine prajite

Postat de retetele_tinei

Sardine prajite

Eu pentru aceasta reteta folosesc sardine proaspete... Sardinele se spala sub un jet de apa rece (ca sa se duca solzisorii), apoi li se taie capul si li se scot intestinele, apoi, se pun la...

Citeste continuarea

Pateu de butterfish afumat

Postat de RuxyRux

Pateu de butterfish afumat

Ouale se fierb 5 sau 6 minute pana devin tari. Se alege pestele, se pune in blender, impreuna cu untul, uleiul de masline, galbenusurile, mustarul, turmericul si piperul. Se mixeaza pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2020, 22:38
la 27.03.2020, 23:22
la 28.03.2020, 08:51
la 28.03.2020, 11:22
la 28.03.2020, 12:48
Buuun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking