Ingrediente
- 200-250 g file de cod
- 1/2 lamaie
- 1 foaie de aluat de foietaj
- legume congelate: mazare,morcovi,porumb
- 1 ou
- susan
- sare,piper macinat
Mod de preparare
Se prepara foarte usor. Pestele se condimenteaza cu sare, piper si se stropeste cu zeama de lamaie.
Foietajul se lasa la dezghetat.
Legumele se spala si se scurg de apa, apoi se condimenteaza si aseaza in forma de dreptunghi pe jumatate din aluat de foietaj, lasand margini de 1 cm. Pestele se aseaza peste legume, se ung marginile cu oul batut, se pliaza aluatul, iar daca ramane aluat in exces pe margini se taie si se aseaza deasupra sub ce forma doriti. Se inteapa cu cutitul din loc in loc si se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se unge deasupra cu ou si se presara susan.
Se coace aprox. 20 de minute la 200 de grade, pana se rumeneste frumos.
Pofta mare!
Inspiratie
Daca ti-a placut reteta noastra "Fish en croute - Peste in crusta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|