Travel Thai -fish

Postat de mihaelar63 in Peste
13 Apr 2010 | 6187 vizualizari
Travel Thai -fish

am vazut reteta intr-o emisiune pe careva canal Travel , eu am preparat-o din ce mi-a ramas ,, pescuit '' in memorie !!! + ceva de la mine ca nota personala .

Ingrediente

  • 500 gr  file cod (sau orice alt file peste)
  • sare ( eu folosesc doar de mare )
  • 3 linguri sos soia
  • 3 linguri sos peste
  • putina razatura de ghimbir
  • 2 catei de usturoi
  • piper
  • curry
  • 50 ml ulei masline
  • 2 linguri susan 
  • zeama si coaja lamaie
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute 
  • ardei galben cateva feliute
  • 1 felie mare de telina [200 gr]
  • 5 cm praz
  • 1 legatura  mica patrunjel

Mod de preparare

Pestele se spala se portioneaza in bucati de 4-5 cm , se amesteca cu sosul de soia , sosul de peste , ghimbir razuit ,curry , usturoiul pisat si se pune la rece intr-o punga de nylon [ il puteti lasa de la o ora -pana la o zi ]

Intr-o tigaie wok prajiti pestele usor 5 min ,amestecand cu grija sa nu se sfarme ,.

Adaugati legumele taiate fasii  cat mai fine si restul ingredientelor .

Mai prajiti 3-4 min , nu dorim ca legumele sa fie fleoscaite ci al-dente si sa-si pastreze culorile imbietoare.

Condimentati dupa gust cu piper sare , zeama lamaie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Travel Thai -fish" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Saramura de peste

Postat de simona72

Saramura de peste

Curatam pestele de solzi si intestine. Ii spalam bine cu apa din abundenta. Daca sunt mai mici le puteti lasa capetele si cozile (da mai bine), dar daca sunt mai mari si nu va incap pe...

Citeste continuarea

Avat cu unt si lamaie

Postat de mihaelar63

Avat cu unt si lamaie

 Avatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2010, 16:22
la 13.04.2010, 16:34
multa culoare si mult gust,ca de obiceidar se gaseste sos de peste?
la 13.04.2010, 16:38
eu am luat de la auchan este langa cel de soia .
la 13.04.2010, 17:30
wow! arata foarte bine si dupa ingrediente si preparare, cred ca mi-ar placea! am "favorizat-o", trebuie incercata
la 13.04.2010, 17:38
Mmm, buuun

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking