Travel Thai -fish

Postat de mihaelar63 in Peste
13 Apr 2010 | 6200 vizualizari
Travel Thai -fish

am vazut reteta intr-o emisiune pe careva canal Travel , eu am preparat-o din ce mi-a ramas ,, pescuit '' in memorie !!! + ceva de la mine ca nota personala .

Ingrediente

  • 500 gr  file cod (sau orice alt file peste)
  • sare ( eu folosesc doar de mare )
  • 3 linguri sos soia
  • 3 linguri sos peste
  • putina razatura de ghimbir
  • 2 catei de usturoi
  • piper
  • curry
  • 50 ml ulei masline
  • 2 linguri susan 
  • zeama si coaja lamaie
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute 
  • ardei galben cateva feliute
  • 1 felie mare de telina [200 gr]
  • 5 cm praz
  • 1 legatura  mica patrunjel

Mod de preparare

Pestele se spala se portioneaza in bucati de 4-5 cm , se amesteca cu sosul de soia , sosul de peste , ghimbir razuit ,curry , usturoiul pisat si se pune la rece intr-o punga de nylon [ il puteti lasa de la o ora -pana la o zi ]

Intr-o tigaie wok prajiti pestele usor 5 min ,amestecand cu grija sa nu se sfarme ,.

Adaugati legumele taiate fasii  cat mai fine si restul ingredientelor .

Mai prajiti 3-4 min , nu dorim ca legumele sa fie fleoscaite ci al-dente si sa-si pastreze culorile imbietoare.

Condimentati dupa gust cu piper sare , zeama lamaie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Travel Thai -fish" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pachetele de foietaj cu peste si spanac

Postat de madi_marin

Pachetele de foietaj cu peste si spanac

Dezgheţăm produsele congelate . Se toaca cepele verzi şi căţelul de usturoi şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă spanacul şi se adaugă puţină apă sau supă de legume. Se...

Citeste continuarea

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Postat de cristeena20

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Pestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2010, 16:22
la 13.04.2010, 16:34
multa culoare si mult gust,ca de obiceidar se gaseste sos de peste?
la 13.04.2010, 16:38
eu am luat de la auchan este langa cel de soia .
la 13.04.2010, 17:30
wow! arata foarte bine si dupa ingrediente si preparare, cred ca mi-ar placea! am "favorizat-o", trebuie incercata
la 13.04.2010, 17:38
Mmm, buuun

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking