Ingrediente
- 1-2 ouă, bătute
- pesmet alb
- coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
- 1 linguriţă oregano uscat
- 1 lingură ulei de măsline
- 400 gr. cod proaspăt , tăiat în fâşii
- 3 cartofi
- sare, piper, boia
- opţional , dar neapărat : maioneză cu lămâie, sos tartar sau sos remoulade
Mod de preparare
Încălziţi cuptorul (eu l-am setat pe ventilator) la 180C .
Se toarnă ouăle bătute într-un bol şi pesmetul pe o farfurie. Se amestecă coaja de lămâie în pesmet, împreună cu oregano, puţină sare şi piper.
Pe o foaie de copt pensulați jumătate din cantitatea de ulei. Scufundați fâşiile de peşte în ou, apoi le tăvăliţi prin pesmet. Asezaţi peştele pe foaia de copt şi da-ți la cuptor timp de 20 de minute , până devine auriu.
Noi am servit fish fingers-urile cu cartofi wedges. Acet tip de cartofi se poate face la cuptor alături de peşte, deorece au nevoie de aceleaşi condiţii de coacere ( cuptor pe ventilator la 180C). Tăiaţi în 4 cartofii şi ungeţi-i cu restul de ulei de măsline şi boia. Îi aranjaţi apoi într-un singur strat pe foaia de copt , lângă peşte şi da-ţi la cuptor timp de 30 de minute.
Între timp, amestecaţi maioneza cu sucul de lămâie sau deschideți un borcan de sos tartar ( pe care ştiu că îl aveţi undeva ascuns prin cămară , aşa că nu negați ). Poftă bună !!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fish fingers cu wedges" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|