FLAN CU ULEI DE LEVANTICA

Postat de Roda in Dulciuri
24 Iun 2009 | 4194 vizualizari
FLAN CU ULEI DE LEVANTICA

Este un desert specific Frantei ,pe care mi l-am insusit de pe Coasta de Azur.

Ingrediente

  • 2 picaturi ulei de levantica,
  • 75g.pudra de migdale,
  • 750ml. lapte,
  • 3 g. gelatina,
  • 3 linguri miere;

Mod de preparare

1.Se pune laptele la fiert.Dupa ce da 2 clocote,se trage deoparte, se adauga pudra de migdale,se amesteca si se lasa sa se infuzeze pana se raceste complet,apoi se strecoara.

2.Intr-un bol, se amesteca esenta de migdale cu mierea.Se adauga laptele ,amestecand bine,apoi gelatina pudra.Se pune bolul pe foc si se lasa sa clocotesca 2 minute ,apoi preparatul se varsa in 6 cupe.Se lasa sa se raceasca ,apoi se tine la rece, in frigider, 2 ore.

3.In momentul servirii ,cupele se cufunda in apa fierbinte ,apoi flan-urile se rastoarna pe 6 farfurioare si se servesc ornate cu flori de levantica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "FLAN CU ULEI DE LEVANTICA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu branza dulce si agrise

Postat de RuxyRux

Desert tarta cu branza dulce si agrise

Untul rece dat pe razatoare se amesteca cu restul ingredientelor si se formeaza un aluat omogen care se infaineaza usor si se da la rece 30 de minute. Crema de branza se prepara usor; se...

Citeste continuarea

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

Postat de panacris

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos Într-un bol se amestecă făina cu zahărul și sarea. Apoi se adaugă uleiul, untul topit și apa rece, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2021, 11:59

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking