Flatbread cu branzeturi si rosii

Postat de panacris in Pizza
16 Feb 2020 | 2528 vizualizari
Flatbread cu branzeturi si rosii

Adică o pâine plată, cu roșii și brânzeturi, un fel de pizza Margherita! ;) Deja am preparat-o a doua oară, într-o săptămână ;) Nu credeam că o să aibă succes, având în vedere combinația de brânzeturi :D ;)

Ingrediente

  • Pentru blat: Făină alba de grâu cca. 300 g, Sare de mare 1 linguriță, Zahăr tos 1 lingură, Drojdie uscată Pakyama 1 lingură, Apă cca. 200 ml, Ulei de măsline 2 linguri. Pentru umplutură: Mozzarella cca. 200 g, Roșii cubulețe în bulion aromat cu busuioc cca. 300 ml, Oregano uscat 1 lingură, Busuioc uscat 1 linguriță, Brânză cu mucegai albastru cca. 100 g, Camembert cca. 100 g, Parmesan cca. 50 g, Busuioc verde 2 fire.

Mod de preparare

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)

Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă formă dreptunghiulară, se așează în tavă și se începe montarea preparatului.

Se pune primul strat de roșii cubulete, oregano, felii de mozarella, bucățele de brânză DanishBlue, Camembert și Parmesan, se asezonează cu oregano, se presară un nou strat de mozarella rasă, apoi se adaugă bulionul rămas de la cubulețele de roșii și frunze de busuioc proapă.

Se introduce în cuptorul încins în prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute, la 180 grade.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Flatbread cu branzeturi si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza regala

Postat de MotanLaOale

Pizza regala

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza".  Se intinde aluatul in tava unsa cu putin ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata.  Se intinde...

Citeste continuarea

Pizza cu ton (varianta mea)

Postat de simonacallas

Pizza cu ton (varianta mea)

Drojdia am amestecat-o cu zahărul şi am lăsat-o 1 minut să se lichefieze, timp în care am încălzit apa. Am turnat apa caldă peste drojdie, am presărat o linguriţă de făină...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2020, 13:09
Pe placul meu...!
la 16.02.2020, 13:16
Super!
la 16.02.2020, 13:26
la 16.02.2020, 13:41
Ne place !
la 16.02.2020, 15:23

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking