Ingrediente
- 14 flori de dovlecel proaspete
- 14 bucatele mici de mozzarella
- 14 fileuri de ansoa (din conserva)
- 100 ml ulei pentru prajit
- Pentru pane
- 1 ou, batut bine
- 100 ml apa de la gheata
- 3 linguri faina
- 1/2 lingurita piper (sare nu trebuie pentru ca ansoa este sarata)
Mod de preparare
1. Mai intai pregateste florile. Cu un cutit mic si ascutit fa usor o taietura in lungul florii. Taie usor pistilul (vezi poza)
2. Ia o bucatica de branza si infasoara in jurul ei un fileu de ansoa. Umple cu ele floarea de dovlecel si rasuceste-o usor ca sa inchizi taietura.
3. Pune uleiul la incalzit. Cand e fierbinte, pregateste pane-ul
4. Amesteca oul cu apa. Toarna toata faina si amesteca usor cu o furculita. Nu-i nimic daca raman cocoloase.
5. De aici trebuie sa te misti repede, ca sa nu se arda mancarea. Tinand floarea de codita, invarteste-o in amestec, astfel incat sa fie acoperita pe toate partile. Imediat pune-o la prajit in uleiul fierbinte.
6. Repeta rapid cu alte flori, cate iti intra in tigaie.
7. Cand s-au aurit pe o parte, intoarce-le.
8. Cand sunt gata pune-le la scurs pe hartie absorbanta.
9. Se mananca imediat ce sunt toate gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de dovlecel umplute cu mozzarella si ansoa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|