Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
23 Sep 2012 | 3838 vizualizari
Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata

Am primit zilele trecute niste flori galbene frumoase de-mi venea sa le mananc, dar le-am pus in vaza si am incercat sa le reproduc din aluat de foietaj cu carne tocata si legume, rulate in felii de bacon. Nu stiu ce ii va impresiona pe baieti, forma sau gustul :))

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 cutie ciuperci conservate(350 gr)
  • 1/2 Kg carne tocata amestec(porc, vita)
  • felii de bacon
  • 1/2 pachet aluat de foietaj Bella
  • marar
  • cimbru
  • oregano
  • putin Ketchup facut in casa
  • piper macinar
  • sare
  • 2 oua
  • putin ulei

Mod de preparare

Legumele le-am curatat si tocat marunt si le-am inabusit putin in apa cu ulei, apoi am pus ciupercile scurse bine si tocate marunt, carnea tocata, am asezonat cu condimente si sare si am lasat pe foc pana s-au patruns toate bine.

Le-am ridicat de pe foc, le-am pus intr-o sita la scurs si le-am lasat la racit.

Feliile de bacon le-am pjajit putin pe o parte si pe alta in ulei si le-am pus si pe ele la scurs.

Am pus doua oua in amestecul de carne si legume, dupa racire si putin marar tocat.

Aluatul, decongelat l-am intins si l-am taiat in 8 patrate. L-am asezat in forme de briose, formand marginile in jos ca niste petale de floare, am pus feliile de bacon de jur imprejur si in mijloc amestecul de carne cu legume pana la baza formei. Am dat la cuptor la 180 grade, pentru 35 minute.

Se pot servi cu ketchup sau fara, dupa preferinte.

Eu deja stiu ca un baiat va manca cu ketchup si unul fara pentru ca ei de mici au vrut sa se diferentieze inclusiv prin preferintele culinare :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv mini ardei umpluti cu branza

Postat de sufletista

Aperitiv mini ardei umpluti cu branza

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cascavalul si telemeaua date prin razatoare, untul moale la temperatura camerei. Adaugam smantana, ouale date prin razatoare, ceapa, mararul tocat...

Citeste continuarea

Briose cu branza topita si cabanos

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu branza topita si cabanos

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cabanosul se taie feliute si se prajeste. Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, branza topita taiata in patratele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2012, 10:22
Ce gustare super!!! Si ce frumoase-s
la 23.09.2012, 10:25
Merci, Gaby, abia astept reactia baietilor!
la 23.09.2012, 10:35
ce frumoase sunt
la 23.09.2012, 10:36
Super arata!
la 23.09.2012, 10:39
Multumesc, fetelor, m-am straduit sa arate ca florile de toamna

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking