Ingrediente
- Ptr briose:
- 200 g faina
- 100 g zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilinat
- 2 oua
- 80 ml lapte
- 120 ml ulei
- Ptr umplutura si topping:
- 1 plic budinca de vanilie
- 400 ml lapte
- 4 linguri zahar
- 200 ml frisca
- 50 g gem de capsuni
- 20 g zahar pudra
Mod de preparare
Se amesteca bine toate ingredientele uscate, se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza cca 5 minute. Se preincalzeste cuptorul, se toarna aluatul in forme de briose si se coace 25 de minute, apoi se lasa la racit.
Se prepara budinca asa cum scrie pe plic, apoi se lasa la racit acoperita cu o folie. Se bate frisca si se amesteca cu budinca. Puteti sa faceti si fara frisca.
Se taie cate un capacel de la fiecare briosa, se scobeste din miez, apoi se umple cu crema. Se taie capacelele in doua si se infig in crema sa formeze aripioarele. Pe mijloc se pune cate o lingurita cu gem si apoi se pudreaza cu zahar.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fluturasi - Briose cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|