Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie

Postat de miremirc in Torturi
13 Noi 2011 | 10858 vizualizari
Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie

Reteta cu numarul 100 !!! :)

Ingrediente

Aluat fraged :

  • 200 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • un vf cutit de sare

Rulada :

  • 3 oua
  • un varf cutit de sare
  • 5 lg apa fierbinte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 250 g gem de capsuni

Crema de vanilie :

  • 450 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 80 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 2 plicuri gelatina granule
  • gem de piersici

Mod de preparare

Pentru aluatul fraged : intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele. Framanatam putin, apoi aluatul obtinut il dam la rece pentru 30 minute.

Intre timp facem budinca de vanilie si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul din frigider si il rasturnam pe masa pudrata cu faina; framantam si mai punem putina faina pana ce obtinem un aluatul pe care il putem intinde cu sucitorul.Il rotunjim cu grija cu mainile si il asezam pe fundul unei tavi de copt(d=25 sau 26 cm) neunse. Dam la copt pentru cca 15 minute.

Pentru rulada : mixam albusurile spuma tare cu sarea, apoi dupa ce s-au intarit adaugam zaharul, apa fierbinte lingura cu lingura , galbenusurile tot pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Rulada o turnam intr-o forma dreptunghiulara (26*38 cm) si o dam la cuptor. Dupa ce s-a copt, o scoatem afara si o asezam pe un prosop pe care am presarat zahar si rulam rulada in prosop. O lasam sa se raceasca in prosop, apoi o desfacem si intindem pe ea gemul de capsuni (eu am avut dulceata de capsuni).

 Rulam blatul si taiem 15 rondele cu ajutorul cutitului.

Asezam aluatul fraged pe o tava iar in jurul lui punem inelul detasabil de la forma de tort . Aluatul il ungem cu gem de piersici si asezam rondelele de rulada ca in imaginea de mai jos . Pentru cine va incerca tortul acesta, il sfatuiesc sa faca 2 rulade (eu nu am avut timp...) si ruladele sa fie taiate macar de 3-4 cm grosime. Eu cum le-am taiat subtiri si nu se vad cum trebuie...data viitoare poate voi avea timp suficient.

 Pentru crema : batem frisca lichida pana prinde putina consistenta, apoi incorporam mascarponele.

  In budinca de vanilie pe care am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, am adaugam interiorul unei pastai de vanilie.

  Peste frisca si mascarpone am adaugat budinca de vanilie.

 Gelatina granule am hidratat-o in 150 ml apa rece timp de 10 minute, apoi am topita pe foc mic fara a o fierbe. peste ea am adaugat pe rand cate o lingura din crema de mai sus si am omogenizat, apoi am adaugat-o peste toata crema, pentru a nu forma cocoloase. Crema obtinuta o dam la frigider pentru 10 minute, apoi o turnam peste ruladele din forma de tort.

  Dupa ce am turnat toata crema , dam la frigider tortul pentru 5 ore sau de seara pana dimineata.

Pentru decor : fiecare dupa imaginatia proprie. eu am batut 150 ml frisca lichida si am imbracat tortul cu ea. Marginile le-am stropit cu ornamente de ciocolata . frisca ramasa am amestecat-o cu putina cacao .

  Cu ajutorul spritului am format aveline (daca asa se numesc...), iar in varful fiecarei aveline am asezat o jumatate de cireasa confiata. In mijlocul ramas am presarat bilute alb cu auriu , tot decoratiuni pentru tort :D

Absolut delicios !!! Merita incercat !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale

Postat de momo121

Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale

Pentru Blat:        Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam...

Citeste continuarea

Banana Roll Cake

Postat de Steffy

Banana Roll Cake

Rulada: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina cernuta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2011, 10:27
Fato, sunt de aur mainile tale??
Pe bune, tot ce faci e IMPECABIL!
Din suflet te admir!
Bravo pentru 100!
la 13.11.2011, 10:42
ce minunatie ai putut sa realizezi...bravo ...la cat mai multe retete
la 13.11.2011, 11:16
felicitari Mire
tortul este SUPERB
mi-ai dat o idee pentru tortul care trebuie sa-l fac
demult aveam in plan un tort cu rulada
la 13.11.2011, 11:39
Felicitari, la cat mai multe retete!!
la 13.11.2011, 11:51

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking