Ingrediente
- 750g faina alba
- 2 lingurite de sare
- 15 fl oz apa calda
- 1 x 7g drojdie uscata
- 2 linguri ulei de masline extra virgin
Ingrediente pentru topping:
- 2 linguri ulei de masline extra virgin
- 4 catei de usturoi, taiati marunt
- 1 ceapa rosie, taiata felii
Mod de preparare
Puneti intr-un bol apa, drojdia, uleiul de masline si sarea, apoi lasati 10 minute. Intr-un vas mare puneti faina si faceti in mijloc un loc pentru a turna compozitia din bol. Incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o compozitie omogena. Dupa care puneti aluatul pe o suprafata de lemn, data cu faina, si framantati-l aproximativ 5 minute. Asezati-l inapoi in vas si acoperiti-l cu un prosop, lasati-l intr-un loc cald pentru 45 minute. Dupa acest timp aluatul trebuie sa creasca dublu. Dupa ce au trecut cele 45 min. luati aluatul si framantati-l putin, apoi impartiti-l in 2 parti egale. Cu ajutorul sucitorului, incepeti sa intindeti aluatul. Pregatiti tavile in care veti coace, ungeti-le cu putin unt, inainte sa asezati aluatul. Dupa ce ati asezat aluatul in tava, cu capatul unei linguri de lemn, apasati aluatul din loc in loc, formand niste gaurele. Puneti pe deasupra ceapa {apasati-o usor, pentru ca sa intre putin in aluat} si presarati si usturoiul taiat marunt, si stropiti cu putin ulei de masline. Introduceti in cuptorul incalzit la 220ºC pentru 15, 20 min. Dupa ce ati scos tava din cuptor, stropiti cu ulei de masline si presarati putina sare de mare grunjoasa.
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|