Focaccia caprese

Postat de Criss in Piine
6 Apr 2021 | 3291 vizualizari
Focaccia caprese

Focaccia e un tip de paine de aproximativ - cm inaltime, stropita din belsug cu ulei de masline si condimentata cu rozmarin si sare de mare, cu o crusta crocanta si miez pufos si aerat. (Cred ca se vad bine acele bule specifice acestui tip de paine.) Sigur ca dupa preferinta se pot pune diferite branzeturi sau mezeluri, masline, ceapa caramelizata, etc. Eu am pus pe aceasta focaccia, pe langa uleiul de masline, rozmarin uscat si sare, rosii cherry, mozzarella si busuioc, motiv pentru care am numit aceasta paine, focaccia caprese.

Ingrediente

  • 500 g faina 000 
  • 1 lingurita sare 
  • 3 linguri ulei de masine 
  • 300 ml apa calduta 
  • 1 lingurita zahar 
  • 20 g drojdie proaspata
  • Topping: 
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 2 linguri apa 
  • sare de mare 
  • 1 lingurita rozmarin uscat 
  • rosii cherry 
  • 1 cutie mozzarella (Lidl) 
  • cateva frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare

Dupa cum v-am mai spus si cu alte ocazii, de cand am masina de paine, n-am mai framantat nimic cu mana. La fel am procedat si acum, am framantat aluatul focacciei la masina de paine.
Asadar, drojdia se amesteca cu zaharul, pana se lichefiaza. Se adauga apa calduta si lasa 10 minute sa se activeze drojdia. In cuva masinii de paine se pune uleiul, sarea, faina (pentru inceput nu adaugati toata cantitatea de faina, puneti aproximativ 450 g, apoi pe parcursul framantarii, daca e nevoie, adaugati si restul). Se adauga apa calduta cu drojdie si se seteaza programul de framantare si dospire.
Dupa 1 ora si 30 minute, aluatul e gata. Apoi, cu palmele, am intins aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am uns-o cu ulei de masline. Dupa ce am intins aluatul in tava, cu degetele am facut mici gropite , apoi am acoperit tava cu un prosop si am lasat-o 20 de minute, timp in care aluatul a mai crescut. Apoi, am amestecat uleiul de masline cu apa si am stropit aluatul. Am presarat sare de mare, rozmarinul uscat si am adaugat jumatati de rosii, mozzarella si busuiocul tocat marunt. Am introdus tava in cuptorul incalzit si am copt focaccia aproximativ 30 minute, pana s-a rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia caprese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle pufoase

Postat de rocsi_1612

Chifle pufoase

Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul...

Citeste continuarea

Paine cu faina si malai

Postat de lucy2002

Paine cu faina si malai

Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea. Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa  si cu zahar) lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2021, 14:16
la 06.04.2021, 16:13
Delicioasa !
la 06.04.2021, 19:49
Imi place!
la 06.04.2021, 21:14
la 06.04.2021, 22:06

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking