Focaccia clasica

Postat de nadea68 in Pizza
29 Noi 2016 | 3091 vizualizari
Focaccia clasica

Focaccia ca si pizza, e tipic italiana, usor de facut .... Reteta e de la cursul de patiserie pe care l-am facut acum cativa ani.

Ingrediente

  • 500 g faina 00 
  • 500 g faina 0 
  • 500-550 ml apa 
  • 60 ml ulei de masline 
  • 30 g drojdie de bere 
  • 20-25 g sare 
  • rozmarin
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Intr-un bol incapator, amestecam faina 00, faina 0, uleiul, drojdia si apa, pana obtinem un aluat elastic.La jumatatea operatiei de framantare, adaugam sarea.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, intindem aluatul si il punem intr-o tigaie de cuptor, acoperita cu hartie de copt.

Se maseaza focaccia cu multa apa, si putin ulei, dupa care, cu varful degetelor, o gaurim (aproape). Adaugam rozmarin si sare grunjoasa.

Lasam iar la crescut, pana se dubleaza in volum. Coacem la cuptor la 200 °C, pana se rumeneste deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia clasica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu coronita de carnati

Postat de oanapl

Pizza cu coronita de carnati

Pregatesti un blat pufos: freci drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugi laptele caldut in care ai dizolvat sarea si o mana de faina. Omogenizezi, acoperi vasul si lasi la crescut 10 minute....

Citeste continuarea

Ramen pizza

Postat de Meea

Ramen pizza

Fierbem 350ml apa.Oprim focul si punem la inmuiat fideaua dintr-un plic (le facem pe rand).Dupa ce s-a inmuiat fideaua o scurgem bine bine de apa si o amestecam cu un ou batut cu sare. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2016, 13:49
Imi place!
la 29.11.2016, 13:53
Este ca u blat pufos, numai bun de mâncat pe fugă cu vreun fel d mâncare rapid.
Arată fain!
la 29.11.2016, 13:55
la 29.11.2016, 15:04
la 29.11.2016, 15:07
buna tare

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking