Ingrediente
- 1/2 cub drojdie proaspata
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingura seminte de in
- 2 linguri ulei de masline
- 200 ml apa calduta
- cca 300 gr. faina alba proaspat cernuta
- 2 linmguri pasta de busuioc (busuioc+ulei+sare)
- 1/2 conserva porumb dulce
- masline rosii
- rosii cherry
- branza telemea
- cascaval ras
Mod de preparare
Punem drojdia intr-un castron si o lichefiem, adica o amestecam cu sarea si zaharul.
Adaugam apa calduta, semintele de in si faina.
Framantam un aluat elastic, la final adaugam uleiul de masline.
Ungem o tava cu ulei, preincalzim cuptorul la 175 grade.
Intindem aluatul cu podul palmelor (unse cu ulei) in tava.
Intindem in strat subtire pasta de busuioc peste aluat, apoi asezam din loc in loc masline, rosii, bucatele de branza telemea.
La final presaram cascaval ras si dam tava la cuptor pentru 30 minute.
Se serveste dupa preferinta: fierbinte, calduta sau rece....
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia colorata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|