Focaccia cu cartofi si parmezan

Postat de Adele in Pizza
28 Mar 2015 | 3645 vizualizari
Focaccia cu cartofi si parmezan

Sau pizza alba ...Pot sa va spun doar atat: nu m-am mai oprit din mancat ;;)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina.
  • 10 gr drojdie.
  • 50 gr ceapa dezidratata.(uscata)
  • 50 gr parmezan ras.
  • sare 15 gr.
  • 300 ml apa calda.
  • 1 lingurita zahar.
  • 1 lingura ulei de masline
  • Topping:
  • 3 cartofi potriviti.
  • ulei de masline.
  • sare.
  • piper.
  • rozmarin
  • 1 catel usturoi.
  • 2-3 carnaciori(ptional)
  • cateva linguri de parmezan ras.

Mod de preparare

Se  amesteca faina cu sare si zahar intr-un vas, se adauga parmezanul si se face un cuib. In apa calduta se dizolva drojdia, dupa care se toarna peste faina, se amesteca totul bine, dupa care se adauga ceapa si se termina de framantat. La final se incorporeaza uleiul si se acopera aluatul, se lasa la cald pentru cel putin 1 ora.

Dupa care se curata cartofii se spala si se taie in felii potrivite. Intr-o tigaie pe foc se pune uleiul si usturoiul, se adauga si cartofii se condimenteaza totul dupa gust. Se pun cateva linguri de apa, se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit cateva minute (5-10)

Cand aluatul este crescut se intinde o foaie (in cazul meu am folosit o tava rotunda) se aseaza in tava, deasupra se pun in strat cartofii raciti, carnaciori si deasupra parmezan. Se lasa la crescut 30 de minute dupa care se da la cuptor pentru 20 de minute la 200°.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu cartofi si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca

Postat de Corina33

Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca

Pentru aluat : turnam faina si sarea intr-un bol. Drojdia o amestecam bine cu zaharul intr-o canita pana se lichefiaza. Topim untul in laptele caldut, apoi il turnam peste faina. Adaugam oul,...

Citeste continuarea

Ramen pizza

Postat de Meea

Ramen pizza

Fierbem 350ml apa.Oprim focul si punem la inmuiat fideaua dintr-un plic (le facem pe rand).Dupa ce s-a inmuiat fideaua o scurgem bine bine de apa si o amestecam cu un ou batut cu sare. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2015, 15:46
Ai zis Parmezan?
la 28.03.2015, 15:48
Cleme am zis )
la 28.03.2015, 15:57
Pai ce mai astepti,arunca roata la mine...
la 28.03.2015, 16:05
la 28.03.2015, 16:06

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking