Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei

Postat de simona72 in Piine
12 Mar 2014 | 4276 vizualizari
Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei

Reteta vine din bucataria italiana si este un fel de paine plata, ca un fel de pizza, dar cu un aluat mai gros, cu umplutura usoara de legume innobilate cu ierburi si uleiuri aromatice. Ce poate fi mai simplu si mai delicios????

Ingrediente

  • cantitatile pt aluat sunt pt o paine si o focaccia:
  • 200 ml kefir sau lapte batut
  • 300 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura plina de zahar
  • 4 linguri ulei de masline
  • 750 gr faina alba
  • 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • pt umplutura:
  • 2-3 linguri pline de rosii uscate si capere de la borcan
  • 2 ciupituri de piper
  • 2 linguri ulei aromatizat din borcanul cu rosii uscate
  • 50 gr cascaval pt gratinat

Mod de preparare

Aluatul a fost facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.

Lasam masina sa-si faca treaba, sa framante aluatul si sa-l dospesca daca nu va grabiti. Daca doriti sa urgentati reteta, scoateti aluatul intr-un castron sau nu, il puneti la loc caldut (eu am pus cuva de la masina de paine pe calorifer), acoperiti cu prosop de bucatarie si lasati la dospit pt 15-20 minute.

Un sfert din aluat (sau mai mult daca este nevoie) il intindeti pe masa de lucru dandu-i o forma rotunda si puneti aluatul intr-o forma rotunda, de tarte am folosit eu, unsa cu putin ulei de masline.

Peste aluat puneti rosii uscate si capere, le impingeti usor cu degetul in aluat, presarti deasupra putin piper si ulei din borcanul de rosii uscate. Lasati aluatul sa mai creasca inca 10-15 minute, dati tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 20 minute, pana devine rumena.

Scoateti tava, presarati cascavalul si mai dati la cuptorul incins pt inca 2 minute, doar sa se topeasca cascavalul.

Noi am servit focaccia calda, la cina, cu o cana de ceai. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia cu Mortadella, crema de masline negre, tapenade si rosii uscate la soare

Postat de Satisfyyourcravings

Focaccia cu Mortadella, crema de masline negre, tapenade si rosii uscate la soare

Se adauga toate ingredientele pentru crema de masline negre intr-un blender vertical si se transforma in piure. Se toaca marunt toate ingredintele pentru tapenade si se amesteca intr-un bol....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2014, 18:16
la 12.03.2014, 18:22
super buna! imi place tare mult cutitul
la 12.03.2014, 18:35
Am facut si eu intr-o zi cu zapada niste flo`cacia din asta,era doar cu rozmarin si ulei de masline..
la 12.03.2014, 18:40
Foarte buna!
la 12.03.2014, 18:50
Trimite si la mine o felie)

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking