Focaccia cu rosii, usturoi si oregano

Postat de aliliana in Piine
5 Ian 2019 | 3262 vizualizari
Focaccia cu rosii, usturoi si oregano

Pentru ca este zi de post, am ales ceva sa fie bun, gustos si rapid de realizat. 

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un plic drojdie uscata
  • 250 ml apa
  • un praf de sare
  • ulei de masline ( 50 ml)
  • un varf de lingurita oregano
  • doi catei de usturoi
  • 3 rosii

Mod de preparare

Aluatul: Se incalzeste  250 ml apa si se amesteca cu drojdia si sarea. Faina se cerne intr-un bol, in mijlocul ei se face o scobitura in care se pune apa cu drojdia. Se amesteca cu un tel. Se pune o lingura de ulei de masline, putin oregano macinat. Se framanta bine pana ce rezulta un aluat moale, usor de manevrat. Se lasa la dospit pentru 10 minute. Cat sta la dospit, pregatim rosiile. Scoatem semintele, le tocam cuburi, le asezam intrun bol. Peste ele razuim 2 catei de usturoi, adaugam 3 linguri ulei de masline, sare si oregano.  Lasam de-o parte. 

Aluatul este intins cu mana. Se ia o tava se unge cu ulei, se tapeteaza cu faina.Se aseaza aluatul. Se impinge aluatul cu degetele pentru a se face acele gaurele. Peste aluat se pun rosiile si cu degetele impingem rosiile in aluat. Procedeam in asa fel incat sa fie repartizate uniform. Acoperim tava cu un prosop umed si lasam la dospit cca 20 minute. 

Inainte de a fi pusa in cuptor tava, se presara sare peste focaccia, ulei de masline ( cca o lingura) si oregano. Se pune la copt pentru cca 30 minute. Cand devine rumena se poate scoate din cuptor. Cat este fierbinte se mai adauga o lingura- doua de ulei de masline. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii, usturoi si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza

Postat de panacris

Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza

Pentru blat mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune...

Citeste continuarea

Focaccia cu rosii si usturoi

Postat de Zamfira

Focaccia cu rosii si usturoi

Omogenizam faina cernuta cu sare, ulei si apa foarte calduta si praful de copt. Daca folosim drojdie proaspata vom prepara o mica maiaua. Lasam alautul sa se odihneasca 5-10 minute pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2019, 11:50
Parca suntem intelese . Pentru prima data am facut foccacia aseara . Puteam sa ne batem pe ea
la 05.01.2019, 11:54
si eu azi..asa ca inca-i calda. Ma tineam de ceva timp sa fac, dar acum i-a venit randul.
la 05.01.2019, 13:15
la 05.01.2019, 13:28
buna buna
la 05.01.2019, 13:43
Asta e buna si de luat la pachet!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking