Ingrediente
- 500 gr faina
- 315 ml apa calduta
- 1 cub drojdie proaspata (sau 1 lingura drojdie uscata)
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingura sare
- 3 linguri ulei de masline
- Pentru pus deasupra: sare (flor de sal) , rozmarin proaspat, ulei de masline, 5-6 masline negre fara samburi
Mod de preparare
- Punem faina intr-un bol. Separat amestecam apa calda cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul de masline. Turnam totul peste faina si amestecam energic cu o lingura de lemn. Turnam pe masa de lucru fainata si framantam bine, cca 10 minute.
- Intr-un vas unt cu ulei de masline punem coca si o acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut sa se odihneasca cca 1 ora.
- Ungem o tava mai inalta cu ulei de masline si turnam aluatul. Cu mainile imbibate in ulei de masline intindem usor aluatul, facand gropi cu degetele.
- Rozmarinuls e desface de pe cengi si se freaca cu sare si ulei de masline. Presaram deasupra aluatului. Mai ungem inca cu ulei de masline si presaram cu sare granulata (flor de sal). Taiem maslinele felii si le asezam deasupra. Dam la cuptorul incins pt cca 30 minute la 200 grade.
- Servim inmuiate in ulei de malsine amestecat cu otet balsamic. sau doar ulei .Este foarte important sa folositi ulei de masline de foarte buna calitate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|