Foi cu nuca caramelizate

Postat de nadina73 in Dulciuri
23 Aug 2010 | 18139 vizualizari
Foi cu nuca caramelizate

o reteta foarte rapida si foarte buna,fara cuptor

Ingrediente

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 15 linguri zahar care se caramelizeaza pe foc
  • 370 unt
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 600 nuca macinata
  • 5 vanilii
  • Decor :4 linguri gem caise si ciocolata

Mod de preparare

Se caramelizeaza cele 15 linguri de zahar la foc mic

Se pune untul  peste zaharul caramelizat pana se topeste

Cele 6 oua intregi se bat bine spuma cu 300 g zahar

Nuca se macina sau se toaca marunt(se poate  praji da o aroma grozava)

Cand untul e topit in caramel  se pune nuca macinata si se amesteca  bine dupa care se pun ouale batute cu zaharul ,vaniliile si se amesteca bine pe foc aproximativ 5-7minute pana se leaga foarte bine,depinde de foc

Se lasa la racit dupa care se umplu foile cu crema rezultata.

Se pune o foaie un rand de crema si iar foaie si crema ...............eu am pus 6 foi si 5 de crema

Deasupra am pus putin gem si ciocolata,se poate pune din compozitia de crema sau nuca de cocos..............

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu nuca caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Postat de Pungasa_Rogue

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Krantz

Postat de vio_dreams

Desert prajitura Krantz

Blat : Batem albusurile spuma tare. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Macinam miezul de nuca si il punem peste albusurile batute. Omogenizam usor cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2010, 01:37
Si eu am facut.....super bune!
la 23.08.2010, 01:59
n-ai furcu, dar revin
la 23.08.2010, 02:27
dute la somn gata noapte buna
la 23.08.2010, 08:32
si iooo vreau
la 23.08.2010, 08:36
si soacra-mea facea foi de astea... bune bune

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking