Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom

Postat de madi_marin in Prajituri
19 Iul 2012 | 17356 vizualizari
Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom

O combinaţie minunată de foi fragede cu nucă şi o deliciosă şi fină cremă de ciocolată cu rom.

Ingrediente

Pentru 4 foi 25/35 cm:

  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 pahar de zahăr
  • 2 linguri cu miere
  • 4 linguri cu lapte
  • 150 g nucă măcinată
  • 1 linguriţă rasă amoniac
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • făină cât cuprinde

Crema:

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 pliculeţ de nes

Ornat:

  • 100 g nucă măcinată

Mod de preparare

Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi nesul. Se amestecă continuu până se omogenizează, apoi se răceşte un pic şi se dă la congelator până capătă o consistenţă cremoasă. Se spumează atunci cu mixerul adăugându-se esenţa de rom. Se păstrează la rece.

Pentru foi : se pun la foc mic oul, zahărul, untul, laptele, esenţa şi mierea. Când toate s-au topit, se toarnă într-un castron încăpător. Se adaugă amoniacul, nuca măcinată şi făina cât să obţinem un aluat potrivit de tare şi nelipicios.

Aluatul se cântăreşte şi se împarte în 4 bucăţi egale. Tava 25/35 se încălzeşte în cuptor pentru ca prima foaie să se poată întinde uşor pe fundul ei uns cu unt. Se coc pe rând cam 7 minute, ungând de fiecare data fundul tăvii cu unt. Se pun la răcit pe hârtii separate.

Montare: straturi alternative de foi şi cremă, iar deasupra un strat subţire de cremă presărată cu nucă măcinată.

Se dă la rece până a doua zi când se poate porţiona.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu ciocolata, cafea si whisky

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata, cafea si whisky

Pentru blatul de cacao:       Intr-un bol marisor topim ciocolata, peste adaugam untul topit, amestecam, adaugam si frisca lihida calda, amestecam din nou dupa care adaugam ouale...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata

Foaia cu nuca: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana ce acesta se dizolva. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2012, 19:17
Minunata, am bagat-o la seif
la 19.07.2012, 19:17
minunat
la 19.07.2012, 19:18
ce fain arata!super
la 19.07.2012, 19:41
ma sui in masina si dau o fuga pana la Ploiesti.
la 19.07.2012, 19:43
buna buna

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking