Foi cu suc de rosii: intr-un vas punem faina, sucul de rosii, uleiul, zaharul, praful de sare, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici prea tare, nici prea moale, care sa nu se lipeasca de maini.
Daca este nevoie mai putem adauga putina faina.
Aluatul obtinut se imparte in 4 parti egale.
Intindem cu sucitorul 4 foi , pe masa de lucru infainata.
Foile se coc la foc mediu, timp de 10 minute, pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt.
Dupa ce s-au copt foile, le lasam sa se raceasca si pregatim crema.
Crema de gris: intr-un ibric punem laptele si zaharul la fiert.
Cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Fierbem pana se ingroasa, apoi oprim focul si adaugam margarina.
Amestecam usor pana margarina s-a incorporat complet, apoi acoperim vasul cu o folie transparenta si lasam sa se raceasca complet.
Asamblare: impartim crema in 3 parti egale.
Pe prima foaie punem o parte de crema, intindem un strat subtire de gem de caise, acoperim cu ce-a de-a doua foaie si tot asa pana terminam.
Ultima foaie ramane simpla si se poate orna cu zahar pudra sau ciocolata topita.
Dam la frigider peste noapte.
A doua zi taiem si servim.
Pofta buna!