Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise

Postat de Elena_Daria in Prajituri
14 Aug 2013 | 19851 vizualizari
Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise

Cand am vazut prajitura la Merisor mi s-a facut instantaneu pofta ! Am facut-o si in varianta de post, cu crema de cocos, dar parca imi place mai mult asa, cu crema de gris si gem de caise. Va invit sa degustati o prajiturica simpla si delicioasa! La multi ani de Sf Maria! :)

Ingrediente

Foi cu suc de rosii:
  • 12 linguri suc de rosii
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
Crema de gris:
  • 150 g margarina rama
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri gris
  • 4 linguri zahar
In plus:
  • gem de caise

Mod de preparare

Foi cu suc de rosii: intr-un vas punem faina, sucul de rosii, uleiul, zaharul, praful de sare, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici prea tare, nici prea moale, care sa nu se lipeasca de maini.

Daca este nevoie mai putem adauga putina faina.

Aluatul obtinut se imparte in 4 parti egale.

Intindem cu sucitorul 4 foi , pe masa de lucru infainata.

Foile se coc la foc mediu, timp de 10 minute, pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt.

Dupa ce s-au copt foile, le lasam sa se raceasca si pregatim crema.

 Crema de gris: intr-un ibric punem laptele si zaharul la fiert.

Cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Fierbem pana se ingroasa, apoi oprim focul si adaugam margarina.

Amestecam usor pana margarina s-a incorporat complet, apoi acoperim vasul cu o folie transparenta si lasam sa se raceasca complet.

Asamblare: impartim crema in 3 parti egale.

Pe prima foaie punem o parte de crema, intindem un strat subtire de gem de caise, acoperim cu ce-a de-a doua foaie si tot asa pana terminam.

Ultima foaie ramane simpla si se poate orna cu zahar pudra sau ciocolata topita.

Dam la frigider peste noapte.

A doua zi taiem si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu bulion

Postat de simona72

Desert prajitura cu bulion

Pentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie. Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul, sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Mixati cateva secunde pentru un...

Citeste continuarea

Prajitura cu suc de rosii

Postat de Bianca20

Prajitura cu suc de rosii

   Foi:  Faina si praful de copt se pun intr-un bol. Se adauga sucul de rosii, uleiul si zaharul. Se framanta usor pana se leaga un aluat usor lipicios. Se imparte in 4 parti egale....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2013, 21:45
super
la 14.08.2013, 21:46
la 14.08.2013, 21:47
un deliciu
la 14.08.2013, 21:48
Dia
la 14.08.2013, 21:53

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking