Foi de napolitane umplute cu crema caramel

Postat de Constelatialeu in Prajituri
24 Dec 2014 | 19550 vizualizari
Foi de napolitane umplute cu crema caramel

Tare bune,a zis leutul......

Ingrediente

  • 2 pachete foi napolitane -100 g pachetul cu 5 foi
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 1 pachet de margarina rama
  • 200 g zahar pentru caramelizat
  • 250 g nuci macinate

Mod de preparare

Cele 4 oua cu 300 g zahar se pun pe baie de abur, se amesteca pana incepe sa se ingroase, se trage de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se lasa vasul peste vasul cu apa sa stea cald, pana caramelizam zaharul.

Intr-o cratita caramelizam 200 g zahar, apoi turnam crema de oua peste zaharul caramelizat, amestecand bine si repede sa nu se intareasca, se adauga si nucile si se omogenizeaza. Toata operatiunea se face contra cronometru ca sa nu se intareasca.

Asezam caramelul intre foile de napolitana, 5 bucati in fiecare pachet. Apoi le invelim in folie alimentara si asezam deasupra o greutate, sa se preseze uniform.

Se taie rece, cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane umplute cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura saseasca cu afine

Postat de mirela0911

Desert prajitura saseasca cu afine

Mai intai se prepara grisul. Se pune laptele la fiert impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie grisul, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase....

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de Criss

Desert prajitura Tosca

Blat : Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si rezulta o bezea lucioasa si tare. Intr-un bol se amesteca ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2014, 19:57
Bunee!
la 24.12.2014, 20:26
mi-ai facut pofta de dulce. Acum tre' sa cobor la bucatarie
la 24.12.2014, 21:10
foarte bune!
la 24.12.2014, 21:14
bune bune
la 24.12.2014, 21:22
Si easa greu s acobori,Valurito?

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking