Foietaj cu gem proaspat

Postat de Luckycake in Dulciuri
19 Mar 2014 | 7654 vizualizari
Foietaj cu gem proaspat

Este un desert rapid, usor de facut si de post . Gemul proaspat a fost facut cu fructele congelate ramase de la diverse prajituri, am facut un mix din capsuni,mure si zmeura. A iesit tare gustos, iata reteta:

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj -ies cam 20 bucati
  • 500 gr fructe congelate
  • 5 linguri coaja razuita de la o lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 50 ml apa
  • zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Punem la decongelat foietajul .Intre timp,punem pe foc  intr-o tigaie punem fructele congelate, cand s-au decongelat adaugam zaharul, coaja de la lamaie , zeama de lamaie,si apa.Lasam la foc potrivit pana scade lichidul si rezulta un gem consistent.Il lasam la racit.

Cand foietajul s-a dezghetat, il taiem in cuburi de 10 x 10 cm, il punem pe o hartie cerata de dimensiunea hartiei de copt, iar in mijloc punem o lingurita plina cu gem.Apoi suprapunem 2 colturi ale foietajului formand un triunghi. Marginile le apasam cu o furculita pentru a le sigila.Le dam la cuptorul preicalzit la 180 grade si le coacem pana se rumenesc. Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu gem proaspat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu gutui

Postat de MotanLaOale

Desert rulada cu gutui

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Gutuile se curata de seminte si coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc...

Citeste continuarea

Cosulete cu mac

Postat de mamaieelena

Cosulete cu mac

Coca de foietaj se desface, se portioneaza cu un cutit in patratele si in mijloc am pus cu lingura cate o gramajoara de mac amestecat cu gem. Am unit cele doua colturi din diagonala si am strans...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2014, 10:17
la 19.03.2014, 10:23
la 19.03.2014, 10:27
bun
la 19.03.2014, 10:47
ff bun!
la 19.03.2014, 11:02
imi place

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking