Ingrediente
- un pachet aluat foitaj 800 g
- 300 g nuca macinata
- cca 1/2 borcan de 800 g cu gem de prune ( atat mai era in el)
- un galbenus de ou
- 1 lingura de lapte
Mod de preparare
Aluat Bella,cu doua foi a cate 400 g fiecare,se lasa la dezghetat. Nuca se macina si se amesteca cu gemul, apoi se imparte in doua si se intinde pe fiecare foaie de aluat.
Rulam de la ambele capete spre interior si formam un sul. Taiem in bucati fiecare sul, mi-au iesit cate 13 bucate din fiecare sul. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, fiecare ochelar in parte (seamana cu niste ochelari) si ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lapte. Dam la cuptorul preincalzit cca 25 minute. Le scoatem cand sunt rumene si le pudram cu zahar (este optional, doar ca gemul meu a fost mai acrisor).
Si cam asta e tot,simplu ,rapid si gustos si cu aspect frumos,zic eu,voi puteti sa ma contraziceti,ca-i o tara libera,inca...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochelari cu nuca si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|