Foietaj impletit cu carne si ierburi italiene

Postat de ancutsa in Retete Delikat
10 Iul 2018 | 2724 vizualizari
Foietaj impletit cu carne si ierburi italiene

Îmi plac mult împletiturile, de aceea încerc de fiecare dată alt model. De data aceasta, am umplut un aluat de foietaj cu carne de porc şi noile ierburi italiene de la Delikat şi care mi-au plăcut mult, apoi am făcut o împletitură pentru un aspect special. "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 400 g carne tocată de porc
  • 1 morcov ras
  • Sare-după gust
  • 1 linguriţă boia dulce Delikat
  • 1 linguriţă ierburi italiene Delikat
  • 1 ou pentru carne
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

 

Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.

 Pentru umplutura: carnea tocată de porc se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras şi sare, după gust. Când este bine făcută, se dă de pe foc, se lasă un pic la răcit. Apoi se adaugă oul bătut bine împreună cu ierburile italiene şi boiaua dulce şi se amestecă.

 Foaia din aluat foietaj se crestează pe mijloc, se împleteşte după plac, apoi se întoarce foaia pe dos pentru a adăuga şi întinde cu grijă umplutura. Se împătureşte, suprapunând doar un pic marginile foii, acolo unde se îmbină. Astfel, când o întoarcem, împletitura se va vedea pe faţă. Se unge cu ou şi se aşază într-o tavă cu foaie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.

 Timp de pregătire: aprox 30min

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/foietaj-impletit-cu-carne-si-ierburi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj impletit cu carne si ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci marinate

Postat de xana

Ciuperci marinate

Stergem ciupercile de eventualele impuritati si le asezam intr-o tava cu hartie de copt. Le stropim cu doua linguri din cantitatea de ulei de masline si putina sare, apoi le dam la cuptorul pre...

Citeste continuarea

Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Postat de Satisfyyourcravings

Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Intr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si  adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2018, 20:24
Ce mult îmi place foietajul...!
la 10.07.2018, 20:32
Ce frumos te-ai jucat cu impletitura
la 10.07.2018, 20:41
waw, ce draguta e
la 10.07.2018, 20:43
la 10.07.2018, 21:00
Multumesc mult, Rodica!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking