Foietaj impletit cu carne si ierburi italiene

Postat de ancutsa in Retete Delikat
10 Iul 2018 | 2735 vizualizari
Foietaj impletit cu carne si ierburi italiene

Îmi plac mult împletiturile, de aceea încerc de fiecare dată alt model. De data aceasta, am umplut un aluat de foietaj cu carne de porc şi noile ierburi italiene de la Delikat şi care mi-au plăcut mult, apoi am făcut o împletitură pentru un aspect special. "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 400 g carne tocată de porc
  • 1 morcov ras
  • Sare-după gust
  • 1 linguriţă boia dulce Delikat
  • 1 linguriţă ierburi italiene Delikat
  • 1 ou pentru carne
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

 

Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.

 Pentru umplutura: carnea tocată de porc se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras şi sare, după gust. Când este bine făcută, se dă de pe foc, se lasă un pic la răcit. Apoi se adaugă oul bătut bine împreună cu ierburile italiene şi boiaua dulce şi se amestecă.

 Foaia din aluat foietaj se crestează pe mijloc, se împleteşte după plac, apoi se întoarce foaia pe dos pentru a adăuga şi întinde cu grijă umplutura. Se împătureşte, suprapunând doar un pic marginile foii, acolo unde se îmbină. Astfel, când o întoarcem, împletitura se va vedea pe faţă. Se unge cu ou şi se aşază într-o tavă cu foaie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.

 Timp de pregătire: aprox 30min

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/foietaj-impletit-cu-carne-si-ierburi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj impletit cu carne si ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cartofi noi la cuptor in vas de lut

Postat de Pungasa_Rogue

Cartofi noi la cuptor in vas de lut

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii se racaie cu un cutit pentru a indeparta coaja subtire, se spala si se pun intr-un castron. Se presara peste ei condimentele pentru cartofi...

Citeste continuarea

Cartofi umpluti si rumeniti la cuptor

Postat de CameliaComan

Cartofi umpluti si rumeniti la cuptor

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii incercam cu o scobitoare de gratar. Intre timp spalam ceapa verde si o tocam marunt. Fierbem orezul, dam cascavalul pe razatoare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2018, 20:24
Ce mult îmi place foietajul...!
la 10.07.2018, 20:32
Ce frumos te-ai jucat cu impletitura
la 10.07.2018, 20:41
waw, ce draguta e
la 10.07.2018, 20:43
la 10.07.2018, 21:00
Multumesc mult, Rodica!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking