Ingrediente
- cam 50-100 g mozzarella
- 100 g telemea (sau mai putina)
- 450 g aluat foietaj
- 1 ou
- 300 g somon
Mod de preparare
Telemeaua se rade fin, iar mozzarella pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pastreaza in frigider, pana este gata pestele. Aluatul se decongeleaza.
Pestele se fierbe in apa, intr-o tigaie sau se prajeste (eu am facut mai dietetic, pentru ca aluatul este deja gras). Se pune sare si se tine la foc mic, cam 15-20 minute, depinde de aragaz. Se taie cu cutitul, in bucati mai mici. Aveti grija sa scoateti oasele.
Se taie aluatul in 6 bucati, se asaza telemeaua rasa, bucati de somon, mozzarella si se indoaie pe jumatate. Se preseaza marginile cu furculita si se ung cu ou. Se coc in cuptorul preincalzit, la temperatura de 200 grade Celsius, pana sunt gata (cam 20 minute). Au iesit 6 bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaje cu somon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|